SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

Christine Jean (AG Insurance): "Digital speelt steeds beter zijn rol in holistische communicatiestrategieën"

Zondag 21 Oktober 2018


Christine Jean (AG Insurance):
Net als Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré (Magis.company) zat Christine Jean, Head of Marketing, Branding & Media Management bij AG Insurance, een van de vier jury’s op de laatste Mixx Awards van BAM voor. In haar geval ging het om de Digital Communication-categorie. We vroegen haar naar haar ervaring.
 
De Mixx omvatten vier competities: Media, Innovation, Interface en Digital Communication. Hoe verliepen debatten binnen jouw categorie?
Heel sereen. We hebben ons geconcentreerd op de waarde van de awards van d kandidaten die er uitsprongen. We moesten meer dan 70 cases evalueren, een stevige opdracht voor een deliberatie van drie uur. Dankzij de individuele prevoting bleek dat we allemaal op dezelfde golflengte zaten, ondanks onze diverse achtergrond (mediabureaus, cratieve bureaus, regies en adverteerders).
 
Wat onderscheidt de Mixx van de andere prijzen binnen de sector, denk je?
In tegenstelling tot de zuiver creatieve competities zoals de Creative Belgium Awards of de mediaprijzen zoals de AMMA en de specifieke awards voor bepaalde vakgebieden, bekronen de Mixx campagnes in hun geheel, op basis van hun pertinentie, creativiteit en resultaten. Ze bieden iedereen de kans om zijn werk tot zijn recht te laten komen. En ze weerspiegelen veel beter de impact van de campagnes op het te overtuigen publiek.
 
Heb je trends vastgesteld binnen de ingediende cases?
Digital wordt stilaan matuur en speelt steeds beter zijn rol in de holistische communicatiestrategieën. Elke dimensie of kans om het concept te laten uitkomen, wordt benut.
 
Wat vind je van het palmares?
Het illustreert de ambitie om de Mixx te positioneren als een waardevolle prijs. Hij bekroont uitmuntendheid en in het geval van de adverteerder van het jaar (D’Ieteren, nvdr), zet hij een te volgen voorbeeld in de bloemen. Het is een zeer evenwichtig palmares, zoals ook blijkt uit de unanimiteit van de juryvoorzitters.
 
Had je een persoonlijke favoriet?
Ja, de campagne van Air voor de lithiummaaiers van Black&Decker. Die toont dat je relevantie kunt creëren voor een merk, ook als het om een saai product als een grasmaaier gaat. De case was strategisch bijzonder goed opgebouwd.
 
Heb je goede raad voor de deelnemers en de organisatoren voor de volgende editie?
Aan de deelnemers zou ik willen aanraden goed na te denken over de categorie waarvoor ze inschrijven. Als je fout kiest, word je sowieso afgestraft en dat is jammer. Aan de organisatoren zou ik willen vragen om de juryleden meer tijd te laten om alle ingeschreven cases te beoordelen. En misschien ook om een non profit categorie in het leven te roepen.ARCHIVE / AWARDS


INTERVIEW

Grafiek en zeefdrukken, de B-side van Johan Van Oeckel

Grafiek en zeefdrukken, de B-side van Johan Van OeckelDOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier