SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

Young Marketers Pieter-Jan Passchaert & Alexis Meeus (AB InBev): "Simplicity and emotion are key!"

Maandag 16 Juli 2018


Young Marketers Pieter-Jan Passchaert & Alexis Meeus (AB InBev):
Voor het tweede jaar op rij stuurde Brightfish een team Young Marketers naar de Cannes Lions om daar deel te nemen aan de gelijknamige competitie. Alexis Meeus en Pieter-Jan Passchier, respectievelijk Brand Manager Jupiler en Senior Brand Manager Cubanisto-Corona bij AB InBev. Het duo greep naast de Lion, maar blikt wel terug op een leerrijke ervaring en een inspirerende week.

Voor we overgaan tot jullie Cannes-exploten, wat heeft jullie ertoe aangezet om deel te nemen aan de Young Marketers?

Alexis Meeus: Eerst en vooral voor de uitdaging. Ik wilde aan mezelf bewijzen dat ik de juiste beslissing had genomen om een marketeer te zijn en dat ik in staat was om België te vertegenwoordigen. De Cannes Lions zijn uniek en ik wilde meedoen omdat ik dit evenement erg inspirerend vind voor een marketeer.

Pieter-Jan Passchier: Mijn voormalige manager nam vorig jaar deel aan de Young Marketers of the Year Belgium en won de award. Dit motiveerde mij om zelf deel te nemen en om wat ik zover bij AB InBev heb geleerd vanuit een andere invalshoek te bekijken.

Kunnen jullie iets meer vertellen over de case die jullie gepresenteerd hebben?

AM: De briefing kwam van de Movember Foundation. De doelstelling was om een innovatief idee te presenteren om mensen te overtuigen geld aan de organisatie te schenken door gebruik te maken van hun belangrijkste kanaal, Facebook. We moesten ons idee in vijf minuten verkopen aan een tiental personen. Dat is altijd een uitdaging.

PJP: Het doel was om een merk naar keuze in ons bedrijf te linken aan het goede doel Movember. Dat wil de gezondheid van mannen ondersteunen op drie vlakken: mentale gezondheid, preventie van teelbal- en prostaatkanker. Om de betrokkenheid van de doelgroep te verhogen was de specifieke doelstelling een stijging van het aantal organische Facebook posts rond Movember door de doelgroep.

Om dat te bewerkstelligen hebben wij alle regionale en lokale verantwoordelijken binnen onze pilsmarkt op globaal niveau ingeschakeld, om zo op een relevante manier naar de doelgroep van Movember te communiceren en user generated content te delen op hun persoonlijke Facebook pagina’s. Dat kon aan de hand van een Facebook app die een biermerk dat bijzonder geliefd is bij het publiek in een bepaalde regio (‘most loved brand’) linkt met een Facebook user en zo op een gemakkelijke manier persoonlijke content kan aanmaken die in lijn is met onze voorgestelde campagne. Tegelijk worden de vrienden van die persoon geëngageerd om zelf mee te doen en aldus de donaties te vergroten (extra trigger).

Wat vinden jullie van de winnende case, ‘Dá Bigode!’ ?

AM: De winnende case maakt volgens mij het verschil door de nadruk te leggen op eenvoud en emotie. Natuurlijk was ze ook crreatief, maar de onderscheidende factor was emotie.

Wat voor insight hebben jullie meegebracht uit Cannes?

AM: Dare to do! Mijn ervaring als marketeer is dat we niet genoeg durven of dat we ons te veel beperkingen opleggen. Alle winnende cases zijn gedurfd. De creatieven waren niet bang om dingen uit te proberen en er emotie in te stoppen.

PJP: Ik kan het niet beter zeggen. Simplicity and emotion are key.ARCHIVE / CANNES LIONS 2018


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier