SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

UMA: De evolutie van de kost per duizend van offline media ligt beduidend hoger dan de inflatie

Dinsdag 8 Mei 2018


UMA: De evolutie van de kost per duizend van offline media ligt beduidend hoger dan de inflatie
Het nieuwe rapport van de vereniging van mediabureaus (UMA) over de evolutie van de kosten van reclame in de verschillende offline media in België tussen 2012 en 2017, wijst op een snellere stijging van de inflatie (+ 6%) dan de prijs van offline mediaruimte. Die prijzen schommelen fors van jaar tot jaar en zitten uiteindelijk in 2017 op hetzelfde niveau als vijf jaar voordien. Verder ligt de evolutie van de algemene kost per duizend contacten van alle (offline) media samen (bijna +10%) aanzienlijk hoger dan de algemene inflatie (+6%).

De laatste jaren wordt de algemene kost per duizend door alle media opwaarts gestuwd, door Out Of Home (affichage) en de magazinepers in het bijzonder. Deze twee media noteren respectievelijk +48% en +41%. De enige uitzondering is de dagbladpers in 2016 en 2017 (-17%). De UMA herinnert eraan dat vergelijkingen tussen de verschillende jaren moeilijk zijn door de wijzigingen in de meetmethodes binnen de studies die het gebruikt voor de berekeningen van de kosten per duizend contacten. Zo ondergingen sinds 2016 de CIM bereikstudies voor de pers en Out Of Home grondige wijzigingen met een belangrijke impact op hun bereikniveaus.

De UMA wijst ook op het feit dat conclusies met betrekking tot de mediakosten uit de globale analyse kunnen afwijken van de individuele ervaringen van adverteerders. “Die richten zich meer bepaald naar specifieke doelgroepen die in hun mediastrategie gebruikmaken van een mediamix die sterk afwijkt van het marktgemiddelde en daardoor nettoprijzen kunnen verkrijgen die sterk verlaagd worden door aanzienlijke kortingen. Maar hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de analyse van de inflatiecijfers en de gemiddelde consumptieprijzen: elke consument ervaart de evolutie van de prijzen op zijn eigen manier, afhankelijk van het eigen aankoopgedrag.”

We geven nog mee dat bij gebrek aan betrouwbare online reclamegegevens voor 2017 de UMA heeft beslist om internetgegevens niet mee te nemen in het rapport.

Het rapport is hier beschikbaar.ARCHIVE / INTELLIGENCE - RESEARCH


INTERVIEW

Marie-Noëlle De Greef en het roadbook van ING

Marie-Noëlle De Greef en het roadbook van INGDOSSIER  De 5 grote uitdagingen voor retail  


Times are changing. En die change gaat hard en snel in de retailsector. Digitalisatie en een sterke schaalvergroting na de grote consolidatiegolf zorgen voor een totaal nieuw landschap. Hoe dat er...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Creative Belgium Awards 2018 : de Grand Prix en de 13 gouden campagnes   


 Net zoals in 2017 kreeg een enkele campagne dit jaar een Grand Prix op de Creative Belgium Awards: ‘Closer than you think’ voor Child Focus in de Mediacompetitie (Social Media Advertising). De...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


AMMA 2018: de gouden cases  


Het is dus Mindshare dat de titel van Agency of the Year op de AMMA Awards wint. Het bureau geleid door Gino Baeck wint ook een Gold in Best Use of Native & Content voor 'Open Kitchen'...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier