SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

Peter Hinssen: "Het basisidee en -concept van de GDPR om onze privacy te beschermen is briljant, maar het resultaat is een monster"

Zondag 6 Mei 2018


Peter Hinssen:
Op de tweede, alweer uitverkochte editie van Fuel – het grootscheepse event dat Medialaan organiseert rond innovatie – wachtte spreker Peter Hinssen de taak om de inspirerende dag af te sluiten met een round-up. In de coulissen kreeg MM een vooruitblik.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Welke sprekers sprongen er voor jou als serial ondernemer, Forbes’ contributor en auteur uit vandaag?
De lat lag hoog op Fuel 18, maar ik vond de speech van Ian Forrester (Senior Firestarter Producer bij de BBC) extra interessant. Hij pleitte voor de heruitvinding van storytelling op maat van het individu. En natuurlijk heb ik net zoals iedereen zitten wachten op de komst van YouTube-fenomeen Casey Neistat die met zijn succesverhaal op geniale wijze aantoont hoe belangrijk het is je kans te grijpen voor anderen dat doen.

Aan het einde van het event werd je gevraagd om de dag samen te vatten in een rode draad…
Inderdaad. Ik moet met andere woorden een brug slaan tussen Dietmar Dahmen’s kettingzaag en de brandend actuele thematiek van de blockchain. Die link zat ‘m in de technologie. Die zorgt ervoor dat alles – van distributie tot media – radicaal en integraal wordt geherdefinieerd.

Wat is in die context de grootste uitdaging voor onze sector?
De behoeften inzake data en artificiële intelligentie die voortvloeien uit de technologie, ook al ligt die vandaag aan de basis van flink wat crisissen, onder andere door problemen op het vlak van veiligheid. Vertrouwen is dus essentieel, maar initiatieven als de GDPR zijn dan weer dom. Het basisidee en –concept om onze privacy te beschermen is briljant, maar het resultaat is een monster en zal geen enkel verschil maken voor de eindgebruiker. De wet loopt zoals zo vaak achter op de feiten en dat is jammer.

Een ander belangrijk punt voor marcom is het belang van experience, van de relevante beleving. Dat is volgens mij nog de enige manier om het verschil te maken. We worden overspoeld en in die zee van impulsen willen mensen vandaag niet meer zomaar als gemiddelden beschouwd worden.

Ook essentieel is het besef dat een andere blik nodig is.

Je zei in dat verband dat er geen tijd noch ruimte is voor Europees en Belgisch geaarzel.
Fuel 18 was een vloedgolf vol nieuwe ideeën en nu is het aan mensen om die kansen voor verandering te zien, om te willen veranderen ook. Bedrijven moeten leren en doen wat essentieel en relevant is voor de klanten. Je grootste concurrenten zijn niet je concullega’s maar outsiders. Daarom is het belangrijk om vanuit een totaal ander perspectief te kijken, niet te werken met kleine verbeteringen of extrapolaties van bestaande systemen. Enkel zo kun je diepgaande verandering bewerkstellingen: door tabula rasa te maken, te experimenteren en als het mislukt opnieuw te beginnen. Dat geldt ook voor de media. Die zullen wel blijven bestaan, tenminste als ze kwalitatief zijn en als ze mensen raken. Tegelijk moeten ze vooruitkijken. Neem nu radio: dat is nog steeds een populair medium, maar dat op succesvolle wijze experimenteert met hybride vormen. Daar is creativiteit en lef voor nodig. Als het om innovatie gaat, kun je vandaag geen vijfjarenplannen maken. Je moet klaar zijn om snel te kunnen veranderen en da’s lastig voor Belgen die niet van risico’s houden.

Hebben we als kleine Belgen in feite wel een kans tegen grote wereldspelers?
Op basis van scale zullen we het niet halen, zoveel is zeker. Amazon zet het mes op ieders keel; het heeft op een briljante manier ingespeeld op convenience en de kracht van zijn platform. Dit is de tijd van de category kings, van ‘the winner takes it all’. Lokaal kan zich enkel verdedigen door in te zetten op authenticiteit. Een andere optie: ‘If you can’t beat them, join them’. Zo doen Belgische brands in China zaken met Alibaba. Je moet kiezen: ben ik Batman of Robin, uiteraard in de wetenschap dat niet iedereen Batman kan zijn.ARCHIVE / BRANDS - STRATEGY


INTERVIEW

Mieke Berendsen (Medialaan-dPP):

Mieke Berendsen (Medialaan-dPP): "Advertenties in print mogen bij de minst storende reclamevormen gerekend worden en zetten aan tot actie"DOSSIER  Peter Field vs Wim Vermeulen: Kortetermijndenken is onhoudbaar op lange termijn  


De Belgische Vereniging van Audiovisuele Media organiseerde voor ons een ontmoeting met Wim Vermeulen, directeur strategie en innovatie bij Dentsu Aegis Network, en de Britse consultant Peter...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Michel Van der Poorten (IBM): "90% van de wereldwijd beschikbare gegevens werd de 24 laatste maanden gegenereerd"  


Op regelmatige basis verzamelen de teams van Wavemaker zich in de grote centrale zaal van de GroupM-kantoren voor een presentatie door een inspirerende spreker, waarbij ook hun klanten worden...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Is uw voice marketingstrategie klaar?, door Damien D'Ostuni (Innovation & Activation Expert, Wavemaker)  


Smart speakers zijn voor de merken een nieuw jachtterrein thuis bij de gezinnen zelf. Hoe kunnen ze hun voordeel doen met deze innovatie, rekening houdend met het feit dat deze interface meestal...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier