SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

Brightfish organiseert de tweede Young Marketers Competition

Zondag 8 April 2018


Brightfish organiseert de tweede Young Marketers Competition
Als officiële Belgisch vertegenwoordiger van de Cannes Lions stuurt Brightfish traditioneel een creatief duo naar de Young Creatives Competition van de Cannes Lions. Voor het tweede jaar organiseert de regie een soortgelijke competitie voor een team jonge Belgische marketeers. Het geselecteerde duo zal in juni ons land vertegenwoordigen op de internationale Young Marketers Competition. Tekst en uitleg door Thierry Jourquin en Joanna Leung, respectievelijk Commercieel Directeur en Marketing Manager bij Brightfish.
 
Waarom deze competitie?
TJ:
Als officiële vertegenwoordiger van de Cannes Lions is het een van onze taken de uitstraling en de learnings van het festival uit te dragen. Omgekeerd is het ook onze missie ons nationale talent op het festival te promoten. Dat deden we onder andere al met de Young Creatives Competitie. In het geïntegreerde marcom vak van vandaag is een belangrijk, zelfs essentieel element de briefing die vaak bepalend is voor het eindresultaat. Om die skill in de verf te zetten en de bijhorende expertise te versterken, organiseren we dit jaar voor de tweede keer een competitie die zich richt tot jonge marketingprofessionals.
 
Wie kan aan deze competitie deelnemen?
JL:
Elke Belgische marketing professional verbonden aan een ‘client company’ (let op: geen advertising agencies) die jonger is dan 30 jaar (geboren op of na 22 juni 1987) komt in aanmerking en kan zich inschrijven. Deelname is gratis en inschrijven kan tot en met 25 april 2018. Idealiter schrijven deelnemers zich in team in, waarbij ik wil preciseren dat de gelegenheidsduo’s niet noodzakelijk tot hetzelfde bedrijf moeten behoren.
 
Wat kun je winnen?
JL:
Voor de winnaars organiseert Brightfish een all-inclusive trip naar Cannes Lions van 17 tot 22 juni. Het duo ontvangt een Young Lions festival pass met full access. We voorzien ook het vliegticket en het verblijf. Bovendien regelen we het belangrijkste van allemaal: een plaatsje in officiële Cannes Lions Young Marketers competitie, waarin de internationale winnaars het tegen elkaar opnemen.
 
Hoe verloopt de nationale selectie concreet?
TJ:
Alle ingeschreven teams worden op 3 mei 2018 in de namiddag uitgenodigd voor een Young Marketers Masterclass met doorgewinterde experts in Kinepolis Brussel. Deze dag start met een MasterClass Client Briefing. Marc Frederix (UBA en ex-marketingdirecteur van de Nationale Loterij) en Stephane Buisseret (CEO van Air) vertellen hoe je een inspirerende briefing maakt en hoe je een waterdichte en duidelijke briefing opstelt voor de bureaus. Daarna volgt ‘How to Rock a Presentation’, een tweede workshop waarin Geert Van den Eijnden concrete tips geeft hoe je begeesterend presenteert en een frisse, heldere presentatie inhoudelijk en visueel opbouwt.
 
Daarna krijgen de kandidaten hun selectieopdracht.
JL:
Inderdaad. Na de masterclasses krijgen alle teams een briefing mee naar huis. Net zoals in Cannes wordt hun gevraagd een liefdadigheidsproject te bedenken, in dit geval voor hun eigen bedrijven. Daarvoor moeten ze de perfecte client briefing en een inspirerende presentatie opmaken. Net zoals in de Young Marketers Competition krijgen de teams hier beperkte tijd voor. De briefing moet ingediend worden tegen zondag 6 mei 23u59.
 
Hoe worden de dossiers gejureerd?
TJ:
Een expertisejury selecteert maximum de tien beste inzendingen. Deze teams zullen half mei hun presentatie mondeling verdedigen voor de jury en de dag zelf worden de winnaars bekendgemaakt. Naast de eerder genoemde selectie voor de officiële Cannes Lions Young Marketers competitie, reiken we ook prijzen uit in partnership met UBA en BAM in drie extra categorieën:
 
Dat is nieuw. Welke zijn dat dan?
JL:
We lanceren de Best in Clarity Award voor de meest heldere briefing, de Best in Brand Love Award voor de beste match tussen merk en briefing en de Best in Magic: Award voor de meest inspirerende briefing voor het creatief bureau. Daarnaast wil ik nog even benadrukken dat alle deelnemende dossiers feedback krijgen over hun inzending.
 
Alle praktische details betreffende de Young Marketers Competition vind je hier.ARCHIVE / CANNES LIONS 2018


INTERVIEW

Vicky Willems en Jean-Marie Margrève (Strategie):

Vicky Willems en Jean-Marie Margrève (Strategie): "Als het hart de richting aangeeft, volgt het hoofd vanzelf"DOSSIER  Merit Awards 2019: de laureaten en finalisten  


Dit jaar reikte de jury van de Merit Awards, voorgezeten door Mieke Debeerts (chief customer experience & marketing communications officer, Belfius), aan de zijde van de redactie van de Merit...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Weg met stereotiepe reclame  


De laatste jaren ontstaan nieuwe reclamedynamieken als weerspiegeling van de samenleving. Die werden meer bepaald in gang gezet door groepen als Unilever of P&G en dragen bij om de verschillende...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Luxury: What's in a name?  


Hoe evolueert het aankoopgedrag van consumenten voor luxeproducten? Dat is de vraag die de Luxury Survey studie van Roularta zich stelde. De studie die voor het eerst in 2015 werd gevoerd, kreeg...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier