SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

The Truth is out there, door Griet Byl (MM)

Zondag 28 Januari 2018


The Truth is out there, door Griet Byl (MM)
Afgelopen vrijdag presenteerde Isabel Albers, sinds een jaar opnieuw thuis bij L’Echo en De Tijd, tijdens een exclusief en bijzonder interessant debat over de toekomst van digitale reclame, de vijf basisprincipes in de digitale strategie van de Mediafin-kranten.

Met brio brak de redactiedirecteur eerst een lans voor trouw – een ondergewaardeerd begrip tegenwoordig – aan de genen van haar merk. “Een herkenbaar DNA zal nog belangrijker worden in digitale tijden, waarin de concurrentie een muisklik ver is”, zei ze met een overtuigende stelligheid. Daarnaast hamerde ze welbespraakt op het belang van je aan te passen aan de gewoonten van je lezers. Ze wees ook op de noodzaak van relevante interactie, alsook bewezen nut. Less is more voor gevorderden dus. “Hoe harder de dingen veranderen, hoe meer ze in se hetzelfde blijven”, besloot ze, waarmee ze het publiek van aandachtige eersteklas upscale adverteerders wilde aanmanen om hun essentie in stand te houden. “Een krant is vandaag een filter op de digitale ruis, multimedia gaat nog steeds over journalistiek”, zei ze nog.

Tussendoor raadde ze het selecte clubje aanwezigen aan om opinie en feiten niet met elkaar te vermengen. Een kostbare raad en een waarschuwing voor een hoofdzonde waar tegenwoordig niemand zich nog druk lijkt over te maken. Tegenwoordig is wat je voelt, wat je gelooft en dat is dan waar.

Natuurlijk is dat verschijnsel de reclame niet vreemd. Het is ook niet nieuw. Het dateert uit tijden waarin volks- en andere menners er niet voor terugdeinsden de platste emoties en diepste angsten voor hun kar te spannen. Met de bedoeling de massa te krijgen waar ze haar hebben wilden. Wel nieuw zijn de proporties die de vermening van subjectieve emotie en objectieve feiten vandaag aanneemt, zelfs bij ogenschijnlijk respectabele beleidsmakers, bijvoorbeeld, en neen we gaan geen namen noemen. Om nog maar te zwijgen over de perverse impact die zulks veroorzaakt en de achteloze onverschilligheid waarmee de moderne mens daarin meegaat.

Resultaat: een gepolariseerd, oppervlakkig en vluchtig wereldbeeld, bepaald door politieke correctheid die razendsnel kan uitdraaien op een willekeurige heksenjacht. Op radicalisering die leidt tot intolerantie en angst die ontaardt in het recht van de sterkste. De Middeleeuwen liggen op de loer, ’t is de hoogste tijd voor Verlichting. En voor boude media die niet afgerekend worden op hun waarachtige ballen als ze met staalharde en onweerlegbare feiten komen.
 ARCHIVE / MEDIA - STRATEGY


INTERVIEW

Colruyt benadert multiculturaliteit vanuit holistische aanpak

Colruyt benadert multiculturaliteit vanuit holistische aanpakDOSSIER  CIM NRS 2018: onze analyses  


In afwachting van de een jaar geleden aangekondigde ontwikkelingen (de schatting van het bereik per dag voor de kranten, die van het bereik per nummer van de magazines en de merkbereikmeting door...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Profitability Survey 2017 : De groei was van korte duur voor de ACC-bureaus  


Naar jaarlijkse gewoonte verzamelde de Association of Communication Agencies (ACC) de financiële cijfers van zijn leden om de temperatuur van de markt te meten. Het resultaat voor 2017? Een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Forrester maant reclameholdings aan hun businessmodel te herzien  


Kan creatief ondernemerschap het businessmodel van de communicatiebureaus redden? Ted Schadler, VP Principal Analyst bij Forrester, stelt de vraag op de beroemde blog van zijn werkgever en...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier