SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

Dentsu Aegis Network stelt zijn voorspellingen voor 2018 bij naar beneden

Zondag 14 Januari 2018


Dentsu Aegis Network stelt zijn voorspellingen voor 2018 bij naar beneden
Dentsu Aegis Network stelt zijn voorspellingen voor de mediabestedingen van 2018 bij en vermindert ze van +4,3% naar +3,6% (vs + 3,1% in 2017). In de Verenigde Staten, nog steeds de grootste markt wereldwijd (met een marktaandeel van 33,4%) mikt DAN op een groei van 3,2%, tegenover 2,6% in Europa.
 
De groei zal gestimuleerd worden door digital dat blijft stijgen: van +15% in 2017 tot +12,6% dit jaar. Digital zou 38,3% van de totale bestedingen voor z’n rekening moeten nemen, meer dan het aandeel van TV (35,5%). Video (24,5%) en social (23,5%) zijn d grootste motoren van deze groei.
 
Wat de andere media betreft, mikt DAN op een lichte groei van TV (+0,5%). De bioscoop (+4,6%), affichage (+2,4%) en radio (+1,3%) zullen een iets significantere stijging neerzetten, terwijl de kranten (-7,9%) en de magazines (-5,9%) dalen.
 
Meer details hier.ARCHIVE / INTELLIGENCE - RESEARCH

JOBS
INTERVIEW

Mark Read (Global CEO Wunderman):

Mark Read (Global CEO Wunderman): "Met een bureau dat alleen maar lokaal of globaal opereert, red je het niet meer"DOSSIER  Wim Vermeulen (Dentsu Aegis Network): "We zijn toe aan een herziening van het marketingvak"  


Wim Vermeulen schreef met ‘Marketing voor de Mad Men van morgen’ een uitermate bevattelijk en actueel boek over hoe marketeers hun merk in de markt moeten zetten in een postdigitale wereld met een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Merit Awards 2018: de laureaten


Dit jaar bestond de jury van de Merit Awards naast de redactie van MM uit Isabelle Peeters (BBDO), Madeleine Leclercq (Tramway 21), Davy Caluwaerts (Zenith), Gregory Ginterdaele (DDB) en...


en savoir plus


Toen Volkswagen in Duitsland zijn mediabureau verving door een AI-platform


Twee jaar geleden vertrouwde Volkswagen zijn digitale mediabudget toe aan het Deense mediabureau Blackwood Seven ten nadele van MediaCom. Geen groot nieuws, ware het niet dat Blackwood Seven dat...


en savoir plus