SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

Hoe gericht adverteren met de predictieve technologie van Predicube?

Zondag 3 December 2017


Hoe gericht adverteren met de predictieve technologie van Predicube?
Predicube, de spin-off van Universiteit Antwerpen en iMinds die opgericht werd in november 2014 en zich specialiseert in predictieve data en profilering, maakte de resultaten bekend van haar vijftigste campagne. Die voerde het in samenwerking met Initiative en haar geprefereerde partner Pebble Media voor de Universiteit Antwerpen (UA).

De campagne liep op het einde van de zomervakantie, tijdens de infodagen van de universiteit en was gericht op potentiële studenten en hun ouders. De digitale media planning was gefocust op twee luiken: getarget op leeftijd en regio via Facebook en getarget via de predictieve technologie van Predicube op het Pebble Media netwerk.

Samengevat gaat de technologie als volgt te werk: allereerst werd een pixel geplaatst op de opleidingspagina van Universiteit Antwerpen. Deze gaf aan Predicube door wie de pagina bezocht. Uiteraard door enkel gebruik te maken van anonieme identifiers en enkel als de gebruiker third party cookies toeliet. Vervolgens werd gekeken welke webpagina’s deze personen bekeken op het Pebble Media netwerk in de maand daarvoor. “Predicube’s big data technologie legde patronen bloot die de interesses van de UAntwerpen prospecten weergaven. Andere personen met een soortgelijk surfgedrag, de act-a-likes, werden vervolgens getarget met een impressie. Een zeer efficiënte manier om tegelijk inzichten te bekomen over de interesses van de klanten, en gericht te kunnen adverteren”, legt professor David Martens, Head of The Applied Data Mining research group aan de UA, uit.

Het dashboard van Predicube levert naast cijfers over de resultaten ook inzichten over de bezoekers van de website van de adverteerder: welke webpagina’s worden meer gelezen door hen dan door de algemene surfer? Aldus kon een automatische klantensegmentatie bekomen worden op basis van de rijke data van uitgeversgroepen (surfgedrag, tekst, leeftijd, geslacht, enz.).

De adverteerder was tevreden over de resultaten: “Voor de promotie van onze infomomenten werkten we dit najaar voor het eerst samen met Predicube voor onze online bannering. In vergelijking met onze campagne in het voorjaar was het budget dit keer kleiner. De resultaten waren echter beter: Relatief én in absolute aantallen klikten meer mensen door naar onze campagnewebsite én vervolgens ook naar de landingspagina van het bewuste infomoment. De CVR (conversion rate), ofwel het percentage van kliks dat ook daadwerkelijk doorgaat naar de landingspagina, was daarbij het hoogste bij de Predicube-Pebble banners. Ook hoger dan de CVR van de banners op Facebook. De Predicube-technologie zorgde dus voor websites met een hoge relevantie voor ons doelpubliek. En die hoge relevantie leverde dus ook een lagere bouncerate en meer kwalitatieve kliks op”, zegt Chantal Verelst, verantwoordelijke onderwijsmarketing bij Universiteit Antwerpen. Gauthier Elslander, de Managing Director van  Initiative verduidelijkt verder het succes van de campagne: “Om van predictieve marketing een succes te maken, heb je drie cruciale ingrediënten nodig: een sterk netwerk met kwalitatieve websites, een betrouwbare technologie partner en een logische mediaplanning reflectie die toelaat een zo goed mogelijk evenwicht te bouwen tussen media-investeringen en resultaat. De adverteerder bevestigt tot slot het belang van transparantie: “We willen graag duidelijkheid, ook op voorhand, over de websites waar onze advertenties verschijnen. Deze technologie maakt dat ook mogelijk.”
 ARCHIVE / BRANDS - ACTIVATION

JOBS
INTERVIEW

Mark Read (Global CEO Wunderman):

Mark Read (Global CEO Wunderman): "Met een bureau dat alleen maar lokaal of globaal opereert, red je het niet meer"DOSSIER  Wim Vermeulen (Dentsu Aegis Network): "We zijn toe aan een herziening van het marketingvak"  


Wim Vermeulen schreef met ‘Marketing voor de Mad Men van morgen’ een uitermate bevattelijk en actueel boek over hoe marketeers hun merk in de markt moeten zetten in een postdigitale wereld met een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Merit Awards 2018: de laureaten


Dit jaar bestond de jury van de Merit Awards naast de redactie van MM uit Isabelle Peeters (BBDO), Madeleine Leclercq (Tramway 21), Davy Caluwaerts (Zenith), Gregory Ginterdaele (DDB) en...


en savoir plus


Toen Volkswagen in Duitsland zijn mediabureau verving door een AI-platform


Twee jaar geleden vertrouwde Volkswagen zijn digitale mediabudget toe aan het Deense mediabureau Blackwood Seven ten nadele van MediaCom. Geen groot nieuws, ware het niet dat Blackwood Seven dat...


en savoir plus