Fr
Close

BEST OF RESEARCH

Video: mobile en bioscoop voor de naambekendheid, televisie voor de aankoopintentie

Zondag 12 November 2017

Video: mobile en bioscoop voor de naambekendheid, televisie voor de aankoopintentie

In Frankrijk publiceerde Publicis Media de tweede editie van zijn Caméléon-onderzoek dat de efficiëntie van videoformaten vergelijkt. Ze is gebaseerd op meer dan 7500 respondenten die in gesimuleerde reële omstandigheden in contact gebracht worden met drie reclamecreaties in 19 verschillende formaten, voor hun uitzending op tv. Een van de conclusies van Publicis Media luidt dat het toestel inzake efficiëntie nog steeds zwaarder doorweegt dan het formaat. Zo presteren mobile en bioscoop het best als het gaat om naambekendheid, terwijl televisie zich onderscheidt als het gaat om aankoopintentie.
 
Een ander besluit: op alle devices zijn de non skippable formaten de meest efficiënte als het gaat om memorisatie. Als we de formaten nader in detail bekijken, op mobile en ingeval van een enkele uitzending, zijn de non skippable 20’’ formaten efficiënter voor de memorisatie dan de skippable 20’’-formaten, maar ze leveren dezelfde prestaties wat de aankoopintentie betreft.
 
Het onderzoek bevestigt ook dat de 20’’-formaten efficiënter zijn voor de memorisatie dan de 6’’ bij de eerste uitzending. Hoe verder in de consumer journey, hoe minder belangrijk de impact van het formaat en hoe groter de impact van het merkkapitaal.

Archief / BEST OF RESEARCH