SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

Hans De Rore: "Mediafin lanceert 'Only Human' garantie"

Donderdag 19 Oktober 2017


Hans De Rore:
Mediafin – de groep boven De Tijd en L’Echo – speelt al een tijd een voortrekkersrol op de digitale krantenmarkt. Deze positie doen ze alweer eer via de introductie van een kwaliteitscharter voor digitale reclame. Tekst en uitleg door Hans De Rore en Sven Lybaert, respectievelijk commercieel directeur Mediafin en Business Partner Digital van Trustmedia.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Vanwaar dit initiatief?
Hans De Rore:
We geloven rotsvast dat de toekomst in onze sector multimediaal is, zoals ook blijkt uit ons businessmodel. Dat omvat print en digitale platformen, zowel wat onze redactionele als commerciële producten betreft. De digitale markt kampt echter met een aantal problemen en die willen we vanuit onze toonaangevende rol aanpakken, zodat ze gezond en kwalitatief kan zijn.

Over welke problemen heb je het dan?
Sven Lybaert:
Het gaat om heikele kwesties die de afgelopen maanden wereldwijd opdoken, met zelfs dalende investeringen vanwege oa de FMCG-, banken- en auto-adverteerders tot gevolg. Dan denk ik aan problemen op het vlak van brand safety, ad fraude, viewability en privacy. In december lanceren we onze nieuwe website die we gebouwd hebben in samenwerking met November 5 en Adobe Experience Manager. Hij staat garant voor een betere user experience en zal zeer service driven opgevat zijn, met een aantal premium tools. In ons nieuwe digitale platform hebben we baanbrekende technologie ingebouwd waardoor we komaf kunnen maken met de eerder geciteerde problemen, meer bepaald inzake ad fraude en viewability.

HDR: We gaan zelfs zover dat we met Mediafin een charter lanceren dat we letterlijk zullen ondertekenen en zullen naleven. Het zal gelden voor al onze mediamerken: De Tijd | L’Echo, Sabato en Netto | Mon Argent. We garanderen onze adverteerders hiermee dat de campagne-traffic op onze sites 100% menselijk is, met 100% viewability volgens de normen van de markt. Dat doen we in samenwerking met MRC-gecertificeerde instanties, in dit geval respectievelijk met ADLOOX en MOAT, die je zowat kunt beschouwen als de auditors die garant staan voor de betrouwbaarheid van de gegevens.

Maar er is meer: jullie verbinden je ook tot het beheren van de vergaarde gegevens als een goede huisvader.
HDR:
Inderdaad. Ons privacybeleid zal volledig in overeenstemming zijn met de GDPR die in mei 2018 van kracht wordt. Daarnaast bevat het Mediafin Digital Charter ook verbintenissen inzake brand safety en de user experience. Het is opgevat als een heel transparant model, met een integrale rapportering aan de adverteerders; je kunt het beschouwen als een soort ISO-label. We nemen dus de lead om onze adverteerders een volledig menselijke, fraude vrije en kwalitatieve context te bieden voor hun communicatie die bovendien de nieuwe regelgeving inzake privacy respecteert. We hopen dat onze concullega’s ons voorbeeld zullen volgen, zodat er weer meer vertrouwen kan groeien in digital advertising.

Waaraan mogen we ons dan concreet verwachten?
HDR:
We hebben onze verbintenissen effectief neergeschreven in een charter. Dit wordt volgende week gepubliceerd in de kranten en op onze website. Verder gaan we een campagne voeren rond het charter, zowel in onze eigen media als in de vakpers en via DM. Je kunt het precieze handvest alvast hier raadplegen.ARCHIVE / MEDIA - STRATEGY

JOBS
INTERVIEW

Mark Read (Global CEO Wunderman):

Mark Read (Global CEO Wunderman): "Met een bureau dat alleen maar lokaal of globaal opereert, red je het niet meer"DOSSIER  Wim Vermeulen (Dentsu Aegis Network): "We zijn toe aan een herziening van het marketingvak"  


Wim Vermeulen schreef met ‘Marketing voor de Mad Men van morgen’ een uitermate bevattelijk en actueel boek over hoe marketeers hun merk in de markt moeten zetten in een postdigitale wereld met een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Merit Awards 2018: de laureaten


Dit jaar bestond de jury van de Merit Awards naast de redactie van MM uit Isabelle Peeters (BBDO), Madeleine Leclercq (Tramway 21), Davy Caluwaerts (Zenith), Gregory Ginterdaele (DDB) en...


en savoir plus


Toen Volkswagen in Duitsland zijn mediabureau verving door een AI-platform


Twee jaar geleden vertrouwde Volkswagen zijn digitale mediabudget toe aan het Deense mediabureau Blackwood Seven ten nadele van MediaCom. Geen groot nieuws, ware het niet dat Blackwood Seven dat...


en savoir plus