Fr
Close

ASSOCIATIONS

Lapresse.be zet de krant opnieuw op de cover bij de scholen

Zondag 1 Oktober 2017

Op 2 oktober startte de nieuwe editie van de ‘Ouvrir Mon Quotidien’ actie in alle scholen van de Fédération Wallonie-Bruxelles voor het hele schooljaar 2017-2018. Zoals elk jaar begint de actie met een ‘Quinzaine de la presse’ die van 2 tot 13 oktober plaatsvindt. Tijdens die periode krijgen alle lagere en middelbare scholen binnen de Franstalige Gemeenschap alle dagbladen (Le Soir, La Libre Belgique, La Dernière Heure, Sud Presse, L’Avenir en in he secundair ook L’Echo). In dat verband leggen de redacties extra nadruk op de thema’s die de belangstelling van de jongeren wekken. Doelstelling: de leerkrachten en leerlingen in staat stellen het potentieel van de pers in de klas te ontdekken.
 
De onderwijsinstellingen kunnen vervolgens ook inschrijven voor ‘Ouvrir mon quotidien’ om de kranten te blijven ontvangen (of twee naar keuze in de lagere scholen) tot aan het einde van het schooljaar. De gratis inschrijving is open voor alle lagere en middelbare scholen in alle onderwijsvormen en netwerken.
 
De actie die in 2002 gelanceerd werd door Lapresse.be, wordt gecoördineerd door de Conseil Supérieur de l’Education aux Médias de la Fédération Wallonie Bruxelles (CSEM), in partnerschap met de drie centra voor media-opvoeding en de vereniging van beroepsjournalisten.

Archief / ASSOCIATIONS