SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

UBA Academy: Influencers, door Carole Lamarque (Duval Union)

Zondag 23 April 2017


UBA Academy: Influencers, door Carole Lamarque (Duval Union)
Influencer marketing is trending. Dat kun je zelfs letterlijk nemen. In Google Trends krijgt het begrip het label ‘Breakout’, wat betekent dat de wereldwijde interesse in influencer marketing de afgelopen tijd met meer dan 5000% is gestegen. Maar niet alle informatie die je online vindt, is relevant. Want wat in Amerika werkt, geldt niet zomaar in Europa. En al helemaal niet in kleine markten zoals de Belgische of de Nederlandse. Daarom schreef ik dit boek.

Ik geef influencer marketing een plaats als onderdeel van je innovatieve marketing. En leren we het potentieel van micro-influencers kennen. Zij zijn de lucifers die je haard doen branden. Zodra die in vuur en vlam staat, zie je de lucifers niet meer, maar je haard blijft wel branden. Dát is het doel met ‘Europese’ influencer marketing: grootse resultaten behalen door klein te denken.

Met die wetenschap in het achterhoofd bouw je aan de fundamenten van je influencer marketing. Het stappenplan in dit boek is gebaseerd op meer dan twintig jaar expertise in innovatieve marketing. Je leert om influencers te identificeren, vergelijken, segmenteren en aan te spreken. Stap voor stap bouw je aan een relatie die rendeert op de lange termijn. Intern laat je jezelf leiden door je algemene marketing- en communicatiestrategie. Die bepaalt mee wanneer je influencers inzet, met welk doel, en hoe je dat aanpakt.

Zo maken we de overgang van het strategische naar het operationele luik. De uitvoering komt samen in het Influencer Marketing Canvas. Dat is één pagina die je doelstellingen, acties, influencers en contenttypes op een tijdlijn plaatst. Zo’n document geeft jou een helikopterblik en helpt je om influencer marketing te ‘verkopen’ aan interne stakeholders. Daarnaast krijg je in dit boek een leidraad om kanalen en contenttypes te kiezen, om magnetische content te creëren, en om die vervolgens maximaal te verspreiden.

Daarna kijken we vooruit. Hoe onderhoud je de band met je influencers? Hoe analyseer en evalueer je campagnes? Hoe communiceer je over samenwerkingen tussen merken en influencers? En hoe ziet de toekomst van influencerrelaties eruit? Als organisatie heb je nu alle kennis en middelen in handen om de wenkende kansen van influencer marketing te grijpen.

Het is aan de CEO’s om het draagvlak voor zulke innovatieve marketing te vergroten. Zij beseffen als geen ander de immense waarde van een kleine voorsprong in een competitieve markt. Bovendien laten de cijfers van een onderzoek van McKinsey[1] weinig aan de verbeelding over. Marketingacties die inzetten op mond-tot-mondreclame bij consumenten genereren twee keer zo veel verkopen als betaalde advertenties.

Als CMO klinkt dat je natuurlijk net zo goed als muziek in de oren, want je leeft van kwaliteitsvolle interacties en leads. En een bovengemiddeld engagement is precies wat je van influencer marketing krijgt. Bovendien is er een onevenwicht in de markt. Er zijn meer influencers dan marketeers die hen slim inschakelen. Zolang dat het geval blijft, liggen de investeringen ver onder hun werkelijke waarde en blaakt je ROI van gezondheid.

Operationele marketeers vinden in influencer marketing dan weer een unieke kans om zichzelf onmisbaar te maken in hun organisatie. Voeren zij een influencercampagne tot in de puntjes uit? Dan verwerven ze een unieke vaardigheid die hen onderscheidt van andere marketeers. Op de koop toe zijn de resultaten in dat geval indrukwekkender dan die van heel wat andere acties, waardoor ze sneller betrokken worden bij het strategische niveau.

Ben je zelf een influencer? Dan beschik je nu over een magische kracht. Want je weet perfect hoe een marketeer naar influencers kijkt. Die inside-info zet je om in duurzame samenwerkingen en campagnes met wederzijds rendement.

Veel succes!ARCHIVE / BRANDS - STRATEGY


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier