Fr
Close

BEST OF RESEARCH

Software panel: naar een volledig beeld

Dinsdag 15 December 2015

Software panel: naar een volledig beeld

Iedereen weet dat de CIM Internet-studie een belangrijke opdracht is waaraan sinds juni 2014 gewerkt wordt door Gemius, een Pools instituut dat gespecialiseerd is in internetmetingen. Een van de elementen die de komende maanden verwacht worden, is het software panel dat een aanzienlijke meerwaarde zal betekenen voor het onderzoek.
 
De mening van Space: Terecht vragen adverteerders ons geregeld een volledig overzicht van de digitale wereld in België: welk gewicht vertegenwoordigen de verschillende – ook internationale – spelers? Wat is het respectieve aandeel van de verschillende devices in het gedrag van de Belgische internauten? Wat voor aanbeveling kunnen we doen? Na een lange periode van behelpen kunnen we nu een deel van deze vragen beantwoorden: sinds juni 2015 levert de Internetstudie van het CIM eindelijk de bereikcijfers van de verschillende Belgische sites.
 
Sinds september beschikken we zelfs over het respectieve aandeel van de toegang via pc, smartphone en tablet, alsook over gegevens inzake netto gebruik. Nu nog het volledige beeld, dat het geheel van de digitale wereld omvat (met inbegrip van de ‘G’, ‘F’ en ‘Y’ (guess who?). Dat is de doelstelling van het Belgische software panel. De komende maanden zal dat panel ons een exhaustief en kwalitatief beeld geven van het gewicht dat de verschillende spelers inzake digital in ons land in de schaal leggen.

Archief / BEST OF RESEARCH