Fr
Close

BEST OF RESEARCH

Het jaar van de smartphone

Dinsdag 15 December 2015

Het jaar van de smartphone

Deze keer is het zover. Al jaren worden ons de consecratie van ‘mobile’ beloofd. Maar in feite staat mobile zo goed als synoniem voor de smartphone. Die wordt alsmaar meer en zowat overal gebruikt, mede dankzij de uitbreiding van het snelle internet (4G) en de verruiming van het aanbod. Volgens het ‘Connections Panels’ onderzoek van Initiative maakt 65% van de gebruikers dagelijks via hun telefoon verbinding met het internet. Het onderzoek toont aan dat mobiel internet tegenwoordig vaker thuis (60%) dan buitenshuis gebruikt wordt. 30% van de smartphone-gebruikers begint hun dag door via hun mobile naar het internet te surfen, 45% eindigt hem op dezelfde manier.
 
De mening van Space: ‘Het jaar van mobile’… Onze industrie heeft het al geruime tijd over het moment waarop de telefoons die we allemaal bezitten (soms zelfs in meerdere exemplaren) zullen uitgroeien tot een reclamevector die overeenstemt met de tijd en de plaats die ze in onze levens innemen. Helaas voor sommigen zal deze evolutie niet zo eenvoudig zijn. In feite is het tijdperk van mobile al begonnen, of het nadert in elk geval met rasse schreden. De hoofdrol is niet weggelegd voor de eerbiedwaardige Nokia 3310, maar voor de 3G/4G-smartphone en wifi. Van welk merk heeft niet veel belang, maar Samsung is prima.
 
Sinds het eerste semester van 2015 bedraagt de penetratie van de slimme telefoon meer dan 50% (CIM Radio, 18+). Zijn aandeel in de internetconsumptie is aanzienlijk volgens de CIM internet-studie. De sociale netwerken, en dan vooral Facebook, zouden het voornaamste gebruik vormen.
 
Wanneer dat ‘jaar van mobile’ gaat beginnen, zullen we dus nog zien, maar het jaar van de geconnecteerde smartphone, da’s voor nu onmiddellijk.
 
Meer info hier.

Archief / BEST OF RESEARCH