SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

Michel Dupont (PlugPlay Content): "België is een complex land"

Vrijdag 23 Oktober 2015


Michel Dupont (PlugPlay Content):
Hij heeft al heel wat watertjes in de media doorzwommen, Michel Dupont (ex-Full Page, VMMa, Carat, Viacom en tot december 2014 voorzitter van de Jupiler Pro League) en kent het Belgische medialandschap dan ook als zijn broekzak. Dat leidde negen maanden geleden tot het ontstaan van zijn nieuwe project dat PlugPlayContent werd gedoopt. Samen met medeoprichters Emilie Anthonis en Gregory Struyf positioneert hij zijn kersverse bedrijfje als een one-stop-shop voor content partners. Omdat we nieuwsgierig waren naar wat voor lading de term dekt, gingen we hem opzoeken in het hoofdkwartier in Mechelen.

Hoe is PlugPlay Content ontstaan?

Als ex-Viacom werknemers stelden we alle drie vast dat het voor internationale bedrijven allesbehalve makkelijk is hun weg te vinden doorheen de complexiteit van de Belgische media en content markt: er zijn bijvoorbeeld drie landstalen en drie verschillende wettelijke kaders. Als je van buitenuit zo’n structuur wilt implementeren, komen daar torenhoge kosten aan te pas voor een kleine maar weliswaar strategisch belangrijke markt. Mijn partners en ik beschikken we over meer dan vijftig jaar ervaring in diverse aanverwante segmenten, gaande van media over onderhandelingen en lobbying tot financieel management en strategie. Samen hebben we alle expertise in huis om buitenlandse content spelers wegwijs te maken. We verlenen advies op maat in verschillende sub-domeinen zoals strategie, distributiedeals, marketing, sales, corporate, financiën, enzovoort. In feite is onze knowhow gestructureerd rond drie functies.

Welke zijn dat dan?

De eerste laag betreft de vertegenwoordiging voor media & content clients. Via PlugPlay Content kunnen mediaspelers en content platformen op onze markt aanwezig zijn en beschikken over de nodige expertise zonder een logge structuur te moeten uitrollen. Met het oorspronkelijk Nederlandse onafhankelijke muziekvideoplatform Xite hebben we bijvoorbeeld een partnership gesloten om hun activiteit in België en Frankrijk verder gestalte te geven: we staan hen bij met advies en verzorgen hun representatie. We geloven rotsvast in dat platform. Xite beschikt immers over alle VOD en SVOD-rechten voor alle bestaande videoclips. Daarmee kun je een soort van ‘video-Spotify’ dienst uitwerken en je zender zelf samenstellen in een pseudo-lineaire ervaring, waarbij er aan de hand van chat een live gevoel wordt gecreëerd.

Tweede pijler van jullie activiteiten is het aanbieden van competentie en de opvolging van de laatste technologische evoluties. Kun je een voorbeeld geven?

Omdat data management een essentieel onderdeel is van de huidige marketing, zijn we bijvoorbeeld sales agent voor de technologie van NG Data en Sentiance. Beide bedrijven bieden oplossingen die het mogelijk maken om data te verrijken en consumer insights te genereren, wat aansluit bij onze adviserende rol inzake marketing en sales strategieën.

De derde in jullie aanbod betreft de ondersteuning van business development, gaande van de voorbereidende tot en met de groeifase met al wat daar tussenin ligt. Zo doen jullie onder andere aan scouting.  

Dat klopt ja. Zo hebben we bijvoorbeeld voor de nieuwe sportzenders Eleven en Eleven Sports de hele opstartfase voorbereid en begeleid. Nu zijn we bezig om voor hen het hele sales apparaat in te voeren en een regie te zoeken.

Wat onderscheidt jullie van de rest?

We werken mee als partners in plaats van facturen te sturen. Onze remuneratie combineert verschillende modellen al naargelang het geval: per dag, per opdracht, no cure no pay,… het kan allemaal. Maar wat vooral belangrijk is: we werken met een lichte structuur van de juiste freelancers op ad hoc basis. En content is de basis van alles. Als we zelf niet geloven in de coherentie ervan, beginnen we er niet aan.ARCHIVE / MEDIA - STRATEGY


INTERVIEW

Grafiek en zeefdrukken, de B-side van Johan Van Oeckel

Grafiek en zeefdrukken, de B-side van Johan Van OeckelDOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier