Fr
< TERUG NAAR DE LIJST

Adviseur Marketing en Brand Strategy


  Temps plein   Experimenté (non cadre)   Master   Dutch, English   CDD avec possibilité d’embauche
Donderdag 6 Oktober 2022


Als adviseur marketing & brand strategy ondersteun je het managementteam van de Dienst Marketing en Communicatie bij het bewaken en doorvertalen van de positioneringsstrategie van KU Leuven.
Je bent een expert in brand strategy en je coördineert de werking op vlak van brand identity.
Je detecteert noden en opportuniteiten binnen KU Leuven en vertaalt die naar onderbouwde aanbevelingen aan het managementteam.
Je rapporteert aan het hoofd van de Stafdienst Marketingstrategie en aan de directeur van de Dienst Marketing en Communicatie. 

Functie:

Je vertaalt de merkstrategie van KU Leuven naar diverse doelgroepen, coördineert mediacampagnes en andere acties (in samenwerking met de brand manager) en ziet toe op de correcte implementatie van de strategie.

Je staat in voor de lancering van nieuwe producten en coördineert alle daaraan gerelateerde taken: naamoefening, marketingstrategie, communicatieplan etc

Je volgt binnen de Dienst Marketing en Communicatie een heel aantal projecten mee op vanuit je expertise in brand strategy en adviseert je collega’s op dat vlak.

Je coördineert complexe (soms last minute) projecten die over de drie afdelingen van de dienst Marketing en Communicatie heen lopen en/of waar andere diensten bij betrokken zijn.

Je bent binnen de Dienst Marketing en Communicatie de expert op vlak van video: je vertaalt de diverse noden naar heldere briefings voor productiehuizen en je bewaakt daarbij de positionering en branding van KU Leuven.
Je adviseert je collega's in de coördinatie van videoprojecten en je bent het aanspreekpunt voor intern productiehuis LIMEL.

Je stuurt de marketingconsulenten aan in hun dagdagelijkse werking en behoudt het budgetoverzicht van de mediacampagnes en andere acties.

Je coördineert grote partnerships en sponsorprojecten.

Je coördineert de grote aanbestedingsdossiers voor de Dienst Marketing en Communicatie (reclamebureau, layoutbureau, video, fotografie etc) en werkt hiervoor nauw samen met de Aankoopdienst.

Je bewaakt het budgetoverzicht van mediacampagnes, partnerships en andere projecten.

Voor interne klanten ben je hét aanspreekpunt als het gaat over brand strategy. Je weet hen te overtuigen van de overkoepelende brand strategy en begeleidt hen in hun eigen brandingtraject.

Je analyseert en evalueert elke campagne of actie, stuurt bij waar nodig en stelt nieuwe acties voor vanuit een langetermijnvisie.

Profiel:

Je beschikt over een masterdiploma en je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring als account en/of in marketing en brand strategy.

Je kan vanuit een positioneringsstrategie zelf de vertaalslag maken naar branding en je bent overtuigend in je advies hierrond.

Je bent stressbestendig en flexibel en je kan werken met strakke deadlines.

Je kunt goed om met onvoorziene omstandigheden en weet daarbij snel te schakelen.

Je durft kritische analyses te maken en gaat op zoek naar structurele opportuniteiten op lange termijn

Je hanteert een brede kijk op de werking van de Dienst Marketing en Communicatie en van de KU Leuven en kan loskomen van de dagdagelijkse werking.

Je communiceert vlot, vriendelijk en diplomatisch.

Je hebt een vlotte pen, zowel in het Nederland als in het Engels.

Je kan overtuigend presenteren en communiceren met stakeholders.

Je hebt interesse voor wetenschappelijk onderzoek en voor de (internationale) academische wereld en je volgt onderwijs- en onderzoeksontwikkelingen graag op de voet.

Je bent bereid om af en toe 's avonds en in het weekend te werken.

Aanbod

Wij bieden je een voltijdse tewerkstelling voor één jaar met reële kans op verlenging naar onbepaalde duur. 

Ben je onmiddellijk inzetbaar in alle opdrachten van deze functie, dan start je in graad 8.
Beloftevolle kandidaten die nog niet alle opdrachten meteen kunnen opnemen of nog een specifiek opleidingstraject moeten doorlopen, starten in graad 7. Graad 9 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen.

Interesse? Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Kim Lamproye, tel.: +32 16 37 92 11. Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 27/10/2022 via onze online sollicitatietoepassing. https://www.kuleuven.be/personeel/jobsite/jobs/60157857

KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking.
Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Solliciteren
KU Leuven
Leuven Minderbroederstraat 8

Een job bij KU Leuven? Dat is samen met 13.000 collega’s onderwijs en onderzoek op topniveau mogelijk maken. Iets voor jou? KU Leuven is een grote organisatie met veel omgevingen. Verspreid over Leuven maar ook over de rest van Vlaanderen en Brussel telt KU Leuven zo’n 100 diensten, faculteiten en departementen. Omgevingen die sterk van elkaar kunnen verschillen. Het respect voor de lokale eigenheid en variatie binnen deze grote organisatie is onze kracht en kenmerkend voor onze cultuur. Werken aan de KU Leuven betekent dat je, direct of indirect, bijdraagt aan kwalitatief onderwijs en innovatief wetenschappelijk onderzoek. Werk met maatschappelijke relevantie. Gegeven de internationale ambitie van de KU Leuven en de inherente competitiviteit van de academische omgeving stimuleren we bij elke medewerker eenzelfde gedrevenheid en ambitie als binnen het onderzoek en het onderwijs waaraan zij meewerken.Contactpersoon
Kim Lamproye

tel.: +32 16 37 92 11