Fr


Close
< TERUG NAAR DE LIJST


Marketing & Communication Officer M/F


  Temps plein   Experimenté (non cadre)   Bachelier   Dutch, English, French   Contrat permanent
Maandag 9 Mei 2022


Credendo is een toonaangevende Europese kredietverzekeringsmaatschappij, gedreven door een multinationaal team van 520 professionals. We zijn actief in vijftien Europese landen en staan klaar voor lokale en internationale klanten van over de hele wereld. We zijn in volle groei maar streven ernaar het menselijke aspect te behouden in de manier waarop we met elkaar omgaan, van het hoogste tot het laagste niveau.

Functieomschrijving:

In deze functie zie je toe op de uitvoering van de acties van het marketing- en communicatieplan met als doel het imago van de groep te versterken.

Je ontwerpt, begeleidt en ondersteunt verscheidene communicatieproducten (‘corporate brochures’, technische publicaties en publicaties van meer algemene aard, publicaties voor internet en intranet, productfiches, wenskaarten, bedrijfsgeschenken, enz.) om een kwaliteitsvolle, uniforme en commercieel geformuleerde bedrijfscommunicatie te garanderen:
 

 • Je ontwerpt en creëert in samenwerking met de verschillende departementen commerciële brochures om nieuwe producten of oplossingen onder de aandacht te brengen, en je ontwerpt grafische producten op verschillende dragers, waarbij je rekening houdt met de grafische identiteit van Credendo.
 • Je maakt presentaties ter ondersteuning van de business.Je gebruikt de juiste communicatiekanalen en -acties in het kader van de lancering van nieuwe producten om het gedefinieerde doelpubliek zo goed mogelijk te bereiken.
 • Je werkt nauw samen met het externe communicatiebureau/externe grafische vormgevers.
 • Je draagt bij tot de toepassing van de visuele identiteit van het merk volgens het grafisch charter, en je adviseert en coördineert de interne departementen binnen de groep hieromtrent om de coherentie van het merkimago te bewaren.

Je organiseert de uitwerking van specifieke of recurrente evenementen om ervoor te zorgen dat ze optimaal verlopen en je versterkt zo het imago van de onderneming:
 
 • Je streeft een langetermijnsamenwerking na met de gewestelijke organisaties ter bevordering van de buitenlandse handel en de beroepsfederaties.
 • Je zorgt voor de praktische organisatie van A tot Z van (interne en externe) evenementen om de positionering van de groep te versterken en/of de networking met het doelpubliek te bevorderen.
 • Je ziet toe op de praktische organisatie van vergaderingen van het netwerk van contactpersonen voor communicatie binnen de groep en je monitort of de aanbevelingen opgevolgd worden bij de dochterondernemingen en bijkantoren.

Je staat in voor verschillende administratieve taken in verband met de marketing- en communicatieactiviteiten om een optimale administratieve ondersteuning te bieden aan het departement Communication.
 
 • Je beheert de abonnementen en bestellingen van boeken en je staat in voor de administratieve opvolging van de uitgaven en de budgetten.
 • Je beheert een systeem voor de archivering van officiële documenten en de toegang tot deze documenten om de raadpleging en bewaring van de belangrijkste informatie van Credendo te garanderen.
 • Je volgt het merkenportfolio op en hernieuwt de bescherming van de merken en domeinen wanneer nodig.

Je werkt mee aan andere ad-hocmarketing- en communicatie-activiteiten/-projecten van het departement Communication om de coherentie in de communicatie te verbeteren.Profiel:
 
 • Je hebt een bachelordiploma Marketing en Communicatie en 3 tot 5 jaar relevante ervaring.Je schrijft en spreekt uitstekend Nederlands en/of Frans en je hebt een goede kennis van zakelijk Engels.
 • Je hebt een goede kennis van de standaard informaticatools en je werkt vlot met gangbare en specifieke kantoorsoftware, de Adobe-suite in het bijzonder.
 • Je hebt goede interpersoonlijke vaardigheden en je bent scherpzinnig en stressbestendig.Je zorgt ervoor dat je een kwaliteitsservice levert en je bent georganiseerd en nauwgezet.
 • Je bent zelfstandig, pienter en proactief.


Aanbod:
 
 • Een interessant contract van onbepaalde duur in een stabiele, meertalige en internationale omgeving.
 • De kans om constant te blijven bijleren en zo je talenten te ontwikkelen.
 • Een aantrekkelijk salaris met tal van extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, extralegaal pensioen, telewerk, Flex Reward-plan, enz.).
 • Onze kantoren zijn gelegen in het centrum van Brussel en zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Solliciteren
Credendo
Rue Montoyer 3, 1000 Bruxelles

Credendo is een toonaangevende Europese kredietverzekeringsmaatschappij, gedreven door een multinationaal team van 520 professionals. We zijn actief in vijftien Europese landen en staan klaar voor lokale en internationale klanten van over de hele wereld. We zijn in volle groei maar streven ernaar het menselijke aspect te behouden in de manier waarop we met elkaar omgaan, van het hoogste tot het laagste niveau.Contactpersoon