SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Opel en LDV presenteren Gabriel

Vrijdag 10 Januari 2014


Opel en LDV presenteren Gabriel
Assets :
website case
Credits :
Graphic Designer : Jeffrey Uten
Digital Designer : Tom Vanhooreweder
Online Producer : Mathieu Savenay & Eli Hermans
Conversation Manager : Eline Goethals
Client : Opel
Contacts : Eline Van den Mooter, Filip Vanrietvelde, Karen Van Dyck
Agency : LDV United
Account Team : Ann Hostens, Tim Janssens
Strategic Planner : Kristof Janssens
Motion Designer : Niki Desiron
Brand Designer : Lotte Neirynck
Production device : Achilles Design & Zenso
Camera Production Movie : Pieter Neirynck
Website development : Amai
Film production : Boss’em
Sound design : Cobra

Vorige zomer startten Opel en zijn bureau LDV United, met het project ‘Opel Smart Options’. Acht maanden later begint het duo aan de tweede fase van de actie en stelt de winnende ‘smart option’ voor: Gabriel.


Ter herinnering, het ‘Opel Smart Options’ project bestond uit een wedstrijd ter attentie voor de automobilisten aan wie de fabrikant en zijn bureau vroegen om de volgens hen ‘ideale’ opties uit te vinden. “Het vertrekpunt van het project was gebaseerd op de bedenking dat de beste opties voor een voertuig niet in een laboratorium ontstaan, maar in de gedachten van de mensen, terwijl ze achter het stuur zitten of als passagier met iemand meerijden”, aldus Kristof Janssens, strategic planner bij LDV. “We bespraken het met onze contactpersonen bij Opel en uiteindelijk besloten we ons aan de test te wagen, met alle risico’s die eraan verbonden waren. Zou de consument het spel meespelen en zou hij interessante, realistische en realiseerbare voorstellen indienen?”

Om de – in de eerste plaats – financiële risico’s te beperken werd het project hoofdzakelijk via de sociale netwerken gelanceerd, met tegelijk tag-ons op de radio, mailings naar klanten en tot slot een samenwerking met scholen voor productontwikkeling.
 
“Na enkele weken telde de minisite 1.347 voorgestelde opties”, aldus de verheugde CD van het bureau, Bart Gielen. “En tot onze grote opluchting waren het allemaal goede voorstellen, het ene nog vindingrijker en creatiever dan het andere. We hebben keuzes moeten maken. Elke dag selecteerden we de vier of vijf projecten die ons het interessantst leken en vroegen we een professionele product designer om ze te schetsen. Die tekeningen stuurden we naar de bedenkers en tegelijk postten we ze op de minisite. Zo werden de ontwerpers de ambassadeurs van ons project en hielpen ze ons om het te promoten, meer bepaald door hun creaties via hun eigen sociale netwerken te posten.”
 
In totaal werden 70 projecten geschetst en voorgelegd aan een gespecialiseerde jury bestaande uit Jürgen Oskamp (de medeoprichter van Achilles Design), Jan Seurinck (Flanders DC), Eline Van den Mooter (marketing manager van Opel Belgium), Stan Maes (MAD-faculty) en Bart Gielen.
 
“Over het winnende was iedereen het meteen unaniem eens, want het is niet alleen interessant voor de consumenten, maar ook voor de samenleving in haar geheel, omdat het bedoeld is om levens te redden. Het werd bedacht door de vader van twee kinderen die zich zorgen maakte over het feit dat er elk jaar baby’s dood teruggevonden worden in oververhitte auto’s…” Helaas is dat de harde realiteit. De filmcase op mm.be benadrukt onder andere dat er in Europa elk jaar gemiddeld twintig kinderen omkomen in vreselijke omstandigheden… “De winnaar bedacht een systeem dat verstrooide ouders-chauffeurs verwittigt via een sensor in de autostoel die een alarm doet afgaan als de bestuurder zich te ver van de auto verwijdert, terwijl het kind er nog in zit of als de binnentemperatuur meer dan 28° bedraagt. Gabriel hebben we dat systeem gedoopt.”
 
Gabriel, of tenminste zijn prototype, kreeg concreet vorm dankzij de gezamenlijke inspanningen van LDV-medewerkers, Opel-ingenieurs en de specialisten van Achille Design en Zenso. “Natuurlijk willen we het op de markt brengen”, besluit Bart Gielen. “Het is de derde fase in het project. Nu moeten we partners vinden om de optie op grote schaal en voor een voordelige prijs te produceren, niet alleen voor Opel, maar ook voor de consument.” Het prototype wordt voorgesteld op het Autosalon van Brussel volgende week en wordt een van de communicatiepijlers in de rond het event ontwikkelde campagne.
 
Bart Gielen: “Gabriel is geen Opel-exclusiviteit. Hij zal compatibel zijn met alle concurrerende modellen. Wij zelf noch Opel hebben de bedoeling hier geld mee te verdienen, wel het vernieuwende imago van het merk in de verf zetten en tegelijk herinneren aan zijn betrokkenheid bij de burgers.”


INTERVIEW

Ben Priest (ex Adam & Eve/DDB):

Ben Priest (ex Adam & Eve/DDB): "De meeste reclame van nu is slecht, maar dat is altijd zo geweest"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier