SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

DDB zet headhunters aan het werk voor de A8

Vrijdag 13 December 2013


DDB zet headhunters aan het werk voor de A8
Assets :
case website poster
Credits :
Client : Audi Import Belgium
Contacts : Philippe Gheeraert, Hubert Hollemaert
Agency : DDB Brussels
Account Team : Axelle de Terwangne, Kirsten Vanderbeke
CD : Peter Ampe
Creation : Rom&John
Strategic Team : Dominique Poncin, Maarten Van Daele
Online Team : Geert Desager, Emilie Piret, Simon De Pauw
Partners : Sthree, RCA, Emakina, Mojuice

DDB maakte zopas een imagocampagne voor de nieuwe Audi A8. Daarbij hoort een unieke activeringsactie die perfect aansluit bij het vernieuwende en exclusieve imago van het vlaggenschip van Audi.

Op het programma: magazinepers, dagbladpers, affichage, PR, een online luik en activering… Axelle de Terwangne, account director bij DDB: “De Audi A8 onderging zopas wat we een ‘product improvement’ zullen noemen: een facelift vergezeld van de implementatie van enkele verbeteringen en technologische nieuwigheden. In dat kader vroeg Audi Import ons om een imagocampagne te bedenken met een belangrijk activeringsluik ter attentie van de kmo-bazen, om rijtests en vervolgens sales te stimuleren. Volgens het principe dat wie de auto test, hem ook koopt. We brieften de creatieven die met een origineel idee kwamen: ze stelden voor een beroep te doen op echte headhunters om te zoeken naar de juiste profielen voor een exclusieve test van de nieuwe Audi A8.”

Gelukkig mag DDB Brussels SThree tot zijn klanten rekenen. Dat internationale bedrijf dat genoteerd is aan de beurs van Londen, is actief in de rekrutering van gespecialiseerde profielen. Geert Desager, COO DDB & managing director tribal DDB: “Het bedrijf heeft verschillende merken die actief zijn in de rekrutering van personeel van middelhoog tot hoog niveau - Huxley Associates, Progressive, Real Staffing Group, Computer en JP Gray. Onlangs realiseerden we voor hen een belangrijke marketingaudit. Dat heeft ons in staat gesteld ze beter te leren kennen en bevoorrechte contacten aan te knopen. Toen de creatieven met hun ‘Don't call us, we call you!’ idee kwamen om de A8 te activeren, hebben we meteen contact met hen opgenomen.”

De contactpersonen bij SThree werden ook al snel bekoord door het concept. “Bedoeling was een echt partnerschap voorstellen, niet met de zoveelste reclamegimmick op de proppen te komen”, aldus Geert Desager. “We wilden dat ze de ideale kandidaten voor de A8 zouden zoeken, zoals ze elke dag doen om de jobs binnen de bedrijven waarvoor ze werken op te vullen. Samen hebben we een lijst van 350 kmo-bazen opgesteld. Die werden gecontacteerd en kregen een VIP-testdrive van 24u aan het stuur van de nieuwe A8 voorgesteld. Zodra de baas overtuigd was, nam Audi Contact Center de zaken over om de testrit te organiseren. Dankzij deze nieuwe aanpak kon Audi een moeilijk te vinden en nog moeilijker te contacteren doelgroep bereiken.”

Tegelijk verspreidden affiches, advertenties en banners de boodschap: “Bel ons niet voor een testrit, onze headhunters doen dat”. Een slimme manier om het exclusieve karakter van het model in de verf te zetten en zorg te dragen voor het imago van Audi bij de doorsnee medemens die zo’n auto niet kan betalen, maar misschien wel geld heeft voor een goedkoper model met dezelfde technologie.

“De mensen die niet rechtstreeks door SThree gecontacteerd worden en de campagne zien, kunnen zich kenbaar maken via de hashtag #testAudiA8”, besluit Axelle de Terwangne. “De verschillende profielen worden ook in detail onderzocht door de headhunters en de interessantste zullen uiteindelijk uitgenodigd worden voor een VIP-test.” De hashtag werd gelanceerd dankzij de hulp van twee invloedrijke bloggers in de autosector. Ze kregen de A8 ook een week te leen om hem te testen , op voorwaarde dat ze de ervaring zouden delen met hun community. En zo is de cirkel rond.


INTERVIEW

Ben Priest (ex Adam & Eve/DDB):

Ben Priest (ex Adam & Eve/DDB): "De meeste reclame van nu is slecht, maar dat is altijd zo geweest"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier