Fr
Close

Campaigns

Ogilvy Social.Lab laat een ballonnetje op voor NGroup

Zondag 28 Februari 2021

Ogilvy Social.Lab laat een ballonnetje op voor NGroup

Deze week geven we graag een duwtje in de rug aan een mooi initiatief van NGoup. Dat werd in goede banen geleid door Ogilvy Social.Lab. #BoufféeDeCulture is een steunactie ten voordele van de Belgische cultuursector. Op positieve en optimistische wijze wil ze sensibiliseren voor het belang van cultuur en die laten stralen in het hart van alle Belgen.

In 2020 verloor de cultuursector 319 miljoen; een omzetdaling van 87%. Tegenover deze ongekende situatie voor de sector die door sommigen als niet-essentieel wordt beschouwd, besloot NGroup om niet bij de pakken te blijven zitten en de bezielers ervan een stem te geven, zodat ze hun passie kunnen blijven delen met het publiek.
 
“We hebben Ogilvy Social.Lab gebrieft om ons te helpen op een creatieve en concrete manier de Belgische cultuur te helpen ondersteunen”, aldus Miguel Aguza, marketing director bij NGroup. “We wilden de kracht van onze media ter beschikking stellen om de Belgische cultuur een sterk, positief klankbord te geven. Dat zet de spelers in de culturele wereld in de schijnwerpers en moet tegelijk onze luisteraars inspireren.”
 
Het antwoord van Ogilvy Social.Lab  kreeg vorm via Bouffée De Culture, gesymboliseerd door een ballon, met een reeks interviews die vanaf 1 maart te horen zijn op Nostalgie, NRJ, Chérie en Nostalgie+. Maar er is meer. “Het #BoufféeDeCulture project is veel meer dan een hashtag ”, vervolgt Miguel Aguza. “Het zijn oprechte, soms ongebruikelijke interviews, met een vleugje typisch Belgisch surrealisme, waardoor het publiek en de luisteraars elke dag een andere persoonlijkheid kunnen ontdekken. Naast de audiocapsules die op de radio worden uitgezonden, zullen video's en podcasts het publiek inspireren op de sociale netwerken. Daar kan iedereen zijn eigen portie cultuur tonen aan de hand van de filter die speciaal daarvoor ontworpen werd.”
 
Voorlopig reageerden al niet minder dan 20 artieste en vertegenwoordigers van de cultuursector, onder wie Loïc Nottet, Typh Barrow, Kid Noize en Jean-Luc Fonck enthousiast op de uitnodiging van NGroup en Ogilvy Social. Lab. Dat deed om te beginnen creatief Bill Bilquin, zelf kunstenaar en geen onbekende bij de liefhebbers van improvisatie, die samen met Pieter DeLange het concept uitwerpte. “Het is huisgemaakt en dat is prima”, zegt hij. “Het versterkt des te meer het idee en vooral de oprechtheid van de antwoorden recht uit het hart. Niet alles is even ernstig, we wisselen zware en lichtere kost af. Het interview met Jean-Luc Fonck is een goed voorbeeld. En dan is er ook nog de ballon die elke geïnterviewde vóór het interview moet opblazen voordat hij de lucht laat ontsnappen. Zo wil het bureau de frisse wind symboliseren die cultuur vertegenwoordigt in de samenleving. Dat lijkt misschien een simplistisch ideetje, maar uiteindelijk heeft het een heel universele kant, die me persoonlijk erg heeft geraakt. En iedere keer deed het de geïnterviewde op zijn minst.”
 
“Met #BoufféeDeCulture willen we op onze optimistische en toegewijde manier bijdragen tot de ondersteuning van de cultuur in ons land”, besluit Marc Vossen, de CEO van NGroup. “We beschouwen het als onze missie om ons lokale culturele ecosysteem aan te moedigen en te promoten via alle mensen die het bezielen en er hun leven aan wijden: acteurs, actrices, dansers, technici, decorbouwers, muzikanten, ontwerpers, kostuumontwerpers, enz. We geven ze het woord, ten eerste om hun duidelijk te maken hoeveel we om hen geven; ten tweede om onszelf eraan te herinneren dat kunst essentieel is in ons leven om ideeën te verspreiden en ons open te stellen voor de anderen.”


Assets :
Credits :
  • Client : NGroup
  • Contacts : Miguel Aguza, Laure Di Francesco, Alexandra Lambrechts, Sophie Evrard, Gaëlle Leys
  • Agency : OGILVY SOCIAL.LAB
  • CD : Gregory Ginterdaele
  • Creation : Bill Bilquin
  • Creation : Pieter De Lange
  • Creation : Clémentine Bailly
  • Account Team : Sabrina Schuller, Louka Vandenberghen, Christophe Crasselts
  • Strategy : Emmanuel van ben Brule
  • Design : Xavier Vanderplancke