SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Publicis loopt vooruit voor BNP Paribas Fortis

Vrijdag 8 Augustus 2014


Publicis loopt vooruit voor BNP Paribas Fortis
Assets :
spot TV director's cut
Credits :
Client : BNP Paribas Fortis
Contacts : Emilie Jacqueroux, Catherine Closset, Charlotte Blondeau, Ann Baggerman
Agency : Publicis Brussels
Account Team : Jeannette Westerhout, Jonas Dewit, Maria-Laure Laubenthal
CD : Tom Berth
CD : Geert De Rocker
Creation : Eva De Jonckheere
Creation : Catheline Leroy
Film Production Company : Czar
Director : Koen Mortier
DOP : Benoit Debie
Executive Producer : Eurydice Gysel
Producer : Joop Haesen
Agency Producer : Marc Van Buggenhout, Tuyen Pham
Editor : Martin Leroy
Production Design : Geert Paredis
Post-Production Cy : Moxy
Sound : Cobra
Music : Isolde Lasoen

Publicis Brussels bedacht een nieuwe imagocampagne voor BNP Paribas Fortis. Die omvat op dit moment een televisiespot die misschien niet erg revolutionair is, maar in elk geval de communicatie die de adverteerder tot dusver voorstelde naar een hogere versnelling schakelt.

“Doelstelling is BNP Paribas Fortis herpositioneren op basis van vernieuwing die klanten van nut is, en niet meer aan de hand van innovatie om de innovatie”, begint Emilie Jacqueroux, head of advertising & media, branding & sponsoring bij de bank. “Met andere woorden, BNP Paribas Fortis past zich aan het leven van zijn klanten aan en niet andersom, zoals dat vroeger helaas wel eens kon voorkomen. Vandaag is een bank verplicht om even beschikbaar te zijn als alle buurtwinkels. Ze is geëvolueerd tot een dienstverlener, tijdens alle levensfasen.”
 
Deze belofte vertaalden de creatieven van Publicis – in de persoon van de steeds geïnspireerde Catheline Leroy en Eva De Jonckheer – letterlijk in een televisiespot. In beeld zien we een stel van wie we alle belangrijke levensfasen volgen. Niet doorheen een reeks taferelen, neen, wel tijdens een heuse marathon… “ “Dat heb ik nog al gezien”, horen we sommigen al denken (om te beginnen, onze goede Franse vrienden). Maar dan hebben ze productie nog niet gezien! Want de uitstekende Koen Mortier (Czar) is er alweer in geslaagd het genre opnieuw uit te vinden.
 
“De intentieverklaring van de regisseur sprak ons onmiddellijk aan”, bevestigt Tom Berth (CD). Zoals gebruikelijk vertrok Koen Mortier van het basisidee dat hij uitbreidde met allerlei, vooral technische, vondsten, de ene nog creatiever dan de andere. Dat leverde een overtuigende en verfrissende spot op.”
 
“Het was ons idee een man en een vrouw te volgen terwijl ze naast elkaar rennen en te zien hoe hun koppel evolueert, vanaf hun ontmoeting tot hun eerste baby, de aankoop van hun huis, enzovoort”, vervolgt de tweede CD van Publicis, Geert De Rocker. “Koen wilde hun levensfasen letterlijk al lopend tonen… Dat leek eerst waanzin, maar bleek uiteindelijk een slimme vondst. Zo zie je de vrouw bijvoorbeeld door het beeld rennen terwijl ze achtervolgd wordt door een hele bevallingskamer, bed en materiaal inbegrepen, alvorens ze haar kindje op de wereld zet.”
 
Het geheel wordt, tenminste van de director’s cut op mm.be, afgesloten met de slogan ‘Live moves forward, so does your bank’. Vermelden we nog dat de imagospot die op televisie te zien is, telkens eindigt met een tag on waarin een product of een dienst van de bank wordt voorgesteld. En zo is de cirkel rond.
 
“Binnenkort volgt een printcampagne die zich specifieker tot de jongeren richt”, besluit Tom Berth. “Momenteel zitten we in de retouchefase. Het enige wat ik al kan zeggen, is dat het alweer verrassend zal lijken vanwege BNP Paribas… Ik wil trouwens van de gelegenheid gebruikmaken om onze klant voor zijn vertrouwen te bedanken. Hij volgt onze aanbevelingen en dat is enorm motiverend voor een bureau. Tot besluit vermelden we nog dat Koen Mortier momenteel een tweede televisiespot draait in Servië. Die zou dit jaar in het najaar op de buis moeten komen en nog een stap verder gaan. Maar wie daar nu al meer wil over weten, zal wreed hard moeten lopen…

JOBS
INTERVIEW

Mark Read (Global CEO Wunderman):

Mark Read (Global CEO Wunderman): "Met een bureau dat alleen maar lokaal of globaal opereert, red je het niet meer"DOSSIER  Wim Vermeulen (Dentsu Aegis Network): "We zijn toe aan een herziening van het marketingvak"  


Wim Vermeulen schreef met ‘Marketing voor de Mad Men van morgen’ een uitermate bevattelijk en actueel boek over hoe marketeers hun merk in de markt moeten zetten in een postdigitale wereld met een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Merit Awards 2018: de laureaten


Dit jaar bestond de jury van de Merit Awards naast de redactie van MM uit Isabelle Peeters (BBDO), Madeleine Leclercq (Tramway 21), Davy Caluwaerts (Zenith), Gregory Ginterdaele (DDB) en...


en savoir plus


Toen Volkswagen in Duitsland zijn mediabureau verving door een AI-platform


Twee jaar geleden vertrouwde Volkswagen zijn digitale mediabudget toe aan het Deense mediabureau Blackwood Seven ten nadele van MediaCom. Geen groot nieuws, ware het niet dat Blackwood Seven dat...


en savoir plus