Fr
Close

Campaigns

Base Design in topvorm voor Cowboy

Zondag 14 Juni 2020

Base Design in topvorm voor Cowboy

Cowboy presenteerde de allereerste campagne in zijn jonge en succesvolle geschiedenis. Die is het werk van Base Design dat net als het fietsmerk van mooie, goed gemaakte en slim bedachte dingen houdt. Dat blijkt ook uit de campagne.

“Sinds het begin maken we bij Cowboy een erezaak van de kwaliteit van het design”, aldus Maxime Van Santen, communications manager van het merk. “Zowel op productniveau, als wat het merkuniversum of onze touchpoints betreft. We namen Base design onder de arm, omdat we voelden dat we onze boodschappen op strategisch niveau moesten versterken. Hoe verder we nadachten over ons merk, hoe meer we de manier waarop we leven, consumeren en ons verplaatsen in vraag stelden. Op basis van deze denkoefening en de bijdrage van Cowboy aan de postcoronawereld, ontstond het idee van The New Frontier.”
 
Dat leidde tot de eerste merkcampagne. “Tot dan toe waren de campagnes van Cowboy altijd bijna uitsluitend gewijd aan het product”, vervolgt Maxime Van Santen. “Maar we denken al lang na over de vorm die onze eerste campagne zou kunnen aannemen. Onze smart bike is ontworpen om trajecten in de stad te optimaliseren, meer bepaald op het spitsuur. Toen de lockdown begon, hebben we ons afgevraagd wat voor impact die zou hebben op de community van riders. Naarmate de gezondheidscrisis erger werd, stelden we vast dat het gebruik alleen maar toenam; onlangs werd de kaap van zeven miljoen afgelegde kilometers in Europa gerond.”
 
Bij wijze van briefing vroeg Cowboy Base Design om te vertrekken vanuit de meerwaarde van zijn elektrische fiets (die bijna aan zijn derde generatie toe is): “Cowboy stelt duizenden mensen in staat hun stad zo snel mogelijk, maar ook zo aangenaam mogelijk te doorkruisen. Beweging en een teruggevonden gevoel van vrijheid waren dus twee sleutelelementen in de briefing.”
 
Base Design verwerkte ze in een onberispelijke spot met de iconische vorm van de fietslampen in de hoofdrol. Die tonen de weg naar de beruchte ‘new frontier’ en de stad van morgen. Het geheel wordt ondersteund door de beroemde toespraak van de toekomstige president John Fitzgerald Kennedy bij zijn inauguratie op de conventie van de Democraten in 1960. “Die speech is nog altijd even actueel”, aldus Van Santen. “Hij sluit perfect aan bij de spirit van Cowboy en de bedrijfsmissie. Bij de voorbereiding van de lancering van Cowboy 3, wilden we de campagne openen met een boodschap die verder gaat dan het product zelf. The New Frontier brengt dus hulde aan de Cowboy-community en nodigt mensen uit om er ook lid van te worden.”
 
De lanceringsfilm wordt vergezeld van een online communicatie over de nieuwe soft- en hardware functies van de Cowboy 3. “Met onze mediapartner Semetis hebben we een vooral digitaal mediaplan opgesteld. Dat omvat branding met video, een productfocus met het oog op consideration en een deel van het performance budget via Google, Facebook & Instagram (met Semetis, nvdr). Onze campagne concentreert zich op onze belangrijkste markten, meer bepaald Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en Groot-Brittannië.”


Assets :
Credits :
  • Client : Cowboy
  • Contacts : Max Van Santen, Benoit Simeray
  • Agency : BASE DESIGN
  • Executive Creative Management : Dimitri Jeurissen
  • CD : Thomas Leon
  • Business Director : Lola Philippart
  • Film Production Company : Pandemie.tv
  • Motion : Plankton Studio
  • Soundtrack : Gregory Caron
  • Media Agency : Semetis