SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

DDB op wolkjes voor Neutrogena

Vrijdag 16 Mei 2014


DDB op wolkjes voor Neutrogena
Assets :
website packshot radio 'Your Weather Forecast'
Credits :
Client : Johnson & Johnson - Neutrogena Singapore
Agency : DDB Brussels
Account Director : Francis Lippens
CD : Peter Ampe
Creation : Tim Arts
Creation : Stefan van den Boogaard
Head of Digital : Geert Desager
Strategic Planners : Dominique Poncin, Maarten Van Daele, Michael D'hooge
Graphic Design : Ben Heip
Global Business Director : Kim Das
Regional contact : Naiyen Wang
Associate Account Director : Vivian Zahringer
Digital Producer : Maarten Breda
Online Developper : Christophe Ghesquière
Production Agency : Volstok

DDB Brussels maakte zopas een sensibiliseringscampagne voor Neutrogena… in Singapore. Doelstelling: de plaatselijke bevolking ervan bewust maken dat UV)stralen even gevaarlijk zijn op een bewolkte als op een zonnige dag.

Francis Lippens, account director bij DDB: “Het netwerk doet alsmaar vaker een beroep op ons om deel te nemen aan competities tussen onze eigen bureaus onderling. In augustus vorig jaar briefte Neutrogena Singapore diverse bureaus over een specifieke problematiek en wij kwamen als overwinnaar uit de bus. De briefing vroeg om de bevolking in Singapore te sensibiliseren voor het feit dat ultraviolet stralen gevaarlijk blijven, ook als er wolken zijn. Je moet weten dat Singapore een zeer vervuilde stad is en dat er meestal een dikke ‘fog’ hangt. De inwoners wanen zich dus beschermd tegen de zonnestralen en nemen dus geen voorzorgen. Dat veroorzaakt nogal wat gevallen van huidkanker.”
 
“De briefing was op zijn minst paradoxaal”, vervolgt de CD, Peter Ampe. “We moesten de mensen ervan overtuigen dat ze zonnecrème moesten gebruiken, terwijl de zon nergens te zien is… Een hele uitdaging die we aangegaan zijn door de verpakking als medium te gebruiken.” En meer bepaald door ‘Cloudscreen’ uit te vinden, de tegenhanger van de bekende sunscreen, maar dan voor bewolkte dagen. Peter Ampe: “Natuurlijk hebben we geen nieuwe crème die bij wolken beschermt uitgevonden. In de pot of de tube zit nog altijd dezelfde crème als tevoren. We hebben alleen de verpakking aangepast aan de problematiek.” Goed gezien!
 
De plaatselijke klant stelde zich niet te veel vragen en ging meteen akkoord met het idee. Er werd meteen een begin gemaakt met de productie. Resultaat: bij de apotheken in Singapore vind je nu naast de traditionele zonnecrème het nieuwe merk ‘’Cloudscreen’. “Het product werd goed onthaald”, aldus Francis Lippens. “Zodra we het gepresenteerd hebben op de Facebook-pagina van Neutrogena, is het aantal likes en shares echt pijlsnel omhoog gegaan.” Dat is de adverteerder natuurlijk niet ontgaan; die overweegt nu de mogelijkheid om ‘Cloudscreen’ ook op andere markten te introduceren.
 
De promotie van ‘Cloudscreen’ gebeurt met behulp van een radiospot en via het online platform neutrogenacloudscreen.sg. Peter Ampe: “We hebben de spot in Singapore gemaakt vanuit Brussel; we stuurden het script naar de lokale adverteerder en we hebben het samen herwerkt via Skype. Hun Engels is niet helemaal hetzelfde als het onze. Vervolgens hebben we een casting georganiseerd en ook die hebben we via Skype gevalideerd.” Voor het internet deed de site een beroep op geolocalisatie om de plaats en vooral het weer op de plaats waar de surfer zich bevindt te bepalen. Naargelang het resultaat raadt de site ‘sunscreen’ of ‘cloudscreen’ aan. Er bestaat overigens een animatiefilm die de ‘Cloudscreen’ uitlegt en sensibiliseert voor de gevaren van UV-stralen bij regenachtig weer. 


INTERVIEW

Ceramiek: de B-side van Alex Gabriels

Ceramiek: de B-side van Alex GabrielsDOSSIER  Merit Awards 2019: de laureaten en finalisten  


Dit jaar reikte de jury van de Merit Awards, voorgezeten door Mieke Debeerts (chief customer experience & marketing communications officer, Belfius), aan de zijde van de redactie van de Merit...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Weg met stereotiepe reclame  


De laatste jaren ontstaan nieuwe reclamedynamieken als weerspiegeling van de samenleving. Die werden meer bepaald in gang gezet door groepen als Unilever of P&G en dragen bij om de verschillende...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Luxury: What's in a name?  


Hoe evolueert het aankoopgedrag van consumenten voor luxeproducten? Dat is de vraag die de Luxury Survey studie van Roularta zich stelde. De studie die voor het eerst in 2015 werd gevoerd, kreeg...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier