SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Duval Guillaume geniaal voor Carlsberg

Dinsdag 22 April 2014


Duval Guillaume geniaal voor Carlsberg
Assets :
'Kind of genius way to travel. Kind of.' 'Kind of genius way to fly. Kind of.' 'Kind of genius slow motion. Kind of.' poster 'The whole budget' poster 'Something provocative' poster 'Ad so dumb' poster 'Ad so obvious' poster 'So inspired'
Credits :
Client : Carlsberg Breweries
Contacts : Olga Lee, Valeriya Krynetskaya, Thomas Lohren Busch
Agency : Duval Guillaume
Account Director : Elke Janssens
CD : Geoffrey Hantson
CD : Katrien Bottez
Creation : Jérémie Goldwasser
Creation : Lennert Vedts
Strategic Director : Piet Wulleman
Digitzal Strategic Director : Kris Hoet
Account Manager : Jochen Van Lysebettens
Agency Producer : Marc Van Buggenhout, Tuyen Pham Xuan
Film Production Company : Hobby Film
Director : Oskar Bard
Executive Producer : Calle Isberg
Producer : Erik Liss

Duval Guillaume onthulde de eerste elementen van zijn wereldwijde campagne voor de internationale lancering van Seth & Riley's Garage, de alcoholhoudende limonade van Carlsberg Group.

Zoals begin april aangekondigd, werd Duval Guillaume na raadpleging geselecteerd als global lead agency om de wereldwijde invasie van Seth & Riley’s Garage te ondersteunen. Het product in kwestie is een alcoholhoudende limonade die op de markt wordt gebracht door Carlsberg Group, dat al klant is bij het Antwerpse bureau. Het drankje is al te koop in Canada en Rusland; Denemarken en de Baltische staten zijn de volgende geplande markten, in afwachting van de rest van Europa.
 
Geoffrey Hantson, executive CD: “Seth & Riley's Garage is een zeer verfrissende drank op basis van citroenlimonade met een heel klein beetje alcohol. Met andere woorden, een ‘hard lemonade drink’, om de officiële beschrijving te hernemen, die helemaal aansluit bij de traditie van de Amerikaanse ‘home made’ limonades. Finland lag aan de basis van het concept en deed in 2012 dienst als testmarkt. Gezien het succes aldaar besloot Carlsberg de wereld te veroveren met zijn nieuwe drankje.” Dat is een première voor de groep in de categorie ‘hard drinks’.
 
“Seth & Riley's Garage richt zich vooral tot relaxte jongeren van ouder dan 25 die graag van het leven genieten”, aldus Valeria Krynetskaya, directrice innovatie bij Carlsberg Group. “Jongeren van nu die goed in hun vel zitten en niet bang zijn nieuwe dingen te proberen en te ondernemen. Kortom, ‘happy-go-lucky’ jongens en meisjes. »
 
“Het woord ‘garage’ in de naam was het vertrekpunt van het concept”, vervolgt Hantson. “De meeste grote ondernemers en genieën van de vorige en onze eeuw ontwikkelden hun ‘big idea’ op die plek. Dan denk ik natuurlijk aan Bill Gates of Steve Jobs. Maar naast die twee of drie geniale ideeën en succesverhalen, zijn er hoeveel blijven steken in het hoofd van hun bedenkers?” En vooral, wie maalt daarom? Want is het allerbelangrijkste (en laten we nu even niet aan de centen denken) niet dat we durven dromen? Of gewoon durven in het algemeen?
 
“Ik heb er een hekel aan mijn creatieven met hun handen in hun haar aan hun bureau te zien zitten, terwijl ze stukken papier volkrabbelen”, zegt de CD. “Als ik dat zie, raad ik hun altijd aan een wandelingetje te gaan maken, iets te gaan drinken of zelfs de liefde te gaan bedrijven met hun partner… Volgens mij worden goede ideeën niet geboren uit hard labeur en zweet. Integendeel, ze ontstaan omdat je je goed voelt, zonder enige druk of verplichting. Sommigen hebben dat heel goed begrepen, te beginnen met de doelgroep tot wie Carlsberg zich richt met Seth & Riley's Garage…”.
 
Vandaar de baseline ‘Kind of Genius. Kind of.’ Die het geheel perfect samenvat. Momenteel wordt ze uitgedragen via drie virale en tv-spots : ‘Kind of genius way to travel. Kind of.’, ‘Kind of genius way to fly. Kind of.’ en ‘Kind of genius way slow motion. Kind of.’ Rode draad is de absurditeit van de getoonde situatie. “Naargelang de wetgeving van de landen waar Seth & Riley's Garage gelanceerd wordt, zenden we ofwel de eerste twee uit (die een campagne op zich vormen), ofwel enkel de tweede. Die doet dienst als ‘demo’, maar dan wel een hele eigenzinnige, waarin getoond wordt hoe je optimaal van het drankje kunt genieten.”
 
Naast de spots die je kunt ontdekken op mm.be, omvat het printluik tot dusver een vijftiental tekstitems, de ene nog leuker dan de andere. De CD belooft ons verder nog een pak digitale verrassingen, maar ‘cool en op het gemak, het brandt nergens’. 


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier