SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Merry Christmas & Happy New Year !

Woensdag 27 December 2017


Tijd om er even tussenuit te gaan voor het team van Media Marketing. We lezen elkaar opnieuw op 8 januari. In afwachting zijn dit twee campagnes en hun making of die perfect passen bij het seizoen, met dank aan mortierbrigade en Air. Geniet van de feestdagen en je dierbaren, tot gauw!

De Nationale Loterij en mortierbrigade - Feestelijke Geluksdagen!
 
Het lijkt wel een traditie te worden, hier bij de brigade: onze eerste kerstboom staat er sinds november, de kerstliedjes spelen al een aantal weken en iedereen probeert te raden wie-oh-wie zijn/haar Secret Santa is.
 
Maar eigenlijk zitten we dankzij De Nationale Loterij sinds deze zomer al helemaal in de kerstsfeer. We werden gebrieft op een nieuw End of Year verhaal, een vervolg op onze eerste ‘sneeuwman’ spot van twee jaar geleden. Een kerstspot voor een bende kerstfreaks ;)
 
De Nationale Loterij wil namelijk al haar spelers een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen.
 
De creatie lag er eigenlijk vrij snel, er moet bij De Nationale Loterij ook een aantal kerstfreaks zitten, want die waren meteen mee. We hebben er met het team en met Joke Vermoere van de Nationale Loterij voor gekozen om opnieuw samen te werken met het Engelse productiehuis BlinkInk & Parabella. De briljante makers van o.a. John Lewis en Harvey Nichols, en meer van dat prachtigs.
 
En kijk, BlinkInk & Parabella zijn er weer eens in geslaagd onze creatieve voorzet magistraal binnen te koppen, met een enorm esthetische en warme eindejaarsspot als resultaat.
 
De Engelse animatoren kwamen met een heleboel ideeën om een rommelige tuin om te toveren tot een gezellige huiskamer. Omgekeerde ijspegels werden een haardvuur, een emmer en een hark werden een lamp, een stapel bloempotten werden opeens een kerstboom, de kruiwagen een gezellige zetel. Telkens een magisch momentje als die objecten tot leven komen. Er werden twee grote maquettes gebouwd en elk visueel element werd handgemaakt en gefilmd in stopmotion, een titanenwerk dat loonde, want het resultaat is schitterend... Maar daarvoor laten we de making of voor zich spreken ;)
 
En de mannen van Blinkink & Parabella… tjaaaa dat zijn toppers, hé. Echte nerds, en zéér geduldig. Die zitten 50 dagen in hun kot en komen er pas uit als het goed is!
 
De film is momenteel te zien in alle huiskamers en brengt jullie hopelijk allemaal in kerstsfeer. Voor diegenen die hun boom nog moeten zetten… FOEI! Maar voor iedereen: Feestige Geluksdagen!
 
 
Air reist doorheen de tijd voor Delhaize
 
Al 150 jaar is Delhaize een graag geziene gast aan onze feesttafels. De producten van de supermarktketen vormen voor veel Belgen immers de hoofdingrediënten van hun kerstfeest. Het familiebedrijf vroeg daarom aan Air om zijn trouwe klanten te bedanken met een film over deze rijkelijk gevulde feesttafels.
 
“In de loop van 2017 hebben we in onze campagnes al uitvoerig gecommuniceerd over de 150ste verjaardag”, vertelt Dominique Liebermann, Account Director bij Air. “De kerstspot moest hiervan zo’n beetje het hoogtepunt worden. Hierin wilden we kijkers de bijzondere geschiedenis van Delhaize als hoofdleverancier van onze feestgerechten laten ervaren, alsook de magie van met z’n allen rond een prachtige kersttafel te zitten.”
 
“Uiteraard wilden we hiervan geen saaie geschiedenisles maken”, verduidelijkt creative Yves Van Hacht. “Bedoeling was om de kijker mee te nemen op een reis door de tijd, waarin we halt houden bij een aantal sleutelmomenten in de 150-jarige geschiedenis van Delhaize. Zo kwam het idee van een gezin dat zich telkens in een ander tijdsmoment aan de kersttafel bevindt, met een verhaal over een groeiende band tussen een vader en zijn schoonzoon.”
 
“Zodra we een goedkeuring hadden op het concept, zijn we ons uitgebreid gaan documenteren. Zo hebben we ons verdiept in de verschillende periodes met hun respectieve interieurs, kledingstijl, typische gerechten en ingrediënten … We wilden immers dat elk detail ook historisch correct was. Hiervoor konden we rekenen op het advies van historicus Emmanuel Collet, die verantwoordelijk is voor het indrukwekkende archief van Delhaize”, vertelt copywriter Ruben Depraetere. “Ook de keuze voor productiehuis Producteur Provocateur en de Nieuw-Zeelandse regisseur Josh Frizzell bleek de juiste. We hebben echt gezocht naar iemand die de film een zeer cinematografische look kon geven. Het feit dat de regisseur aan de andere kant van de wereld woont, bleek uiteindelijk geen probleem. Via Skype en e-mail hebben we samen het script verfijnd en gezorgd voor een studie van alle attributen, locaties en recepten die nodig waren voor een zo realistisch mogelijk effect. De keuze voor een 60” tv-spot en een 90” cinemaversie gaf ons bovendien de kans om voor een rustige opbouw te zorgen, waarbij we af en toe konden inzoomen op details. Een luxe, maar wel essentieel om dit verhaal goed te kunnen vertellen.”
 
Op aanraden van productiehuis Producteur Provocateur werd besloten om de film te draaien in Boedapest. Voor de 5-daagse shoot werd regisseur Josh Frizzell overgevlogen vanuit Nieuw-Zeeland.
 
“Zodra we aankwamen, werden we door het productiehuis langs de verschillende filmlocaties in de stad geleid”, vertelt Yves Van Hacht. “Boedapest beschikt over prachtige historische panden die qua stijl mooi aansluiten bij de periodes die we in beeld wilden brengen. Bovendien hebben de lokale decorbouwers ons keer op keer verrast. Ruimtes werden volledig aangekleed met meubelen en designelementen uit de verschillende periodes.”
 
“Alles klopte tot in de details, je waande je echt in een ander tijdperk op de set. De kledij uit een gespecialiseerd depot in Wenen, de haartooi, de attributen … Zo was er bijvoorbeeld een tafellaken waar speciaal parels op werden genaaid, net zoals je dat in burgerlijke kringen in de 19de eeuw zou zien. En in het fragment over 1920 introduceerden we bewust een ananas, aangezien Delhaize in die periode als een van de eersten in België exotisch fruit importeerde.”, vult CD Sophie Norman aan.
 
“Toen we het script binnen kregen, dachten we meteen: dit is onze cup of tea.”, zegt Eric Daem, Executive Producer bij Producteur Provocateur. “Dit soort film is een buitenkans voor iedereen die gek is op cinema. Gezien de aard van het project konden we de beste regisseur, de beste decorateurs, de beste stylisten en de beste foodstyliste aantrekken. Iedereen vindt het wow om op zo’n job te werken. Het belangrijkste was dat de film 100% Delhaize zou worden en ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn. De hele film ademt een sfeer die perfect bij het merk past.”
 
“In deze tijden van low-budget is deze kerstfilm een verademing. We hebben samen met het bureau gebrainstormd om het script te optimaliseren, en bedachten talrijke details en mini-plots om elke seconde van de film boeiend te houden. Ook in de executie gingen we ver om elk detail tot in de puntjes te verzorgen en elk foodshot helemaal yummy te maken. Een enorme production-value is het resultaat. Ook de uitgelezen muziek raakt de juiste snaar en was onmisbaar voor een maximum aan emoties.”
 


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier