SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Publicis steunt de ALS Liga met 2dehandsvoorals.be

Dinsdag 28 Juni 2016


Publicis steunt de ALS Liga met 2dehandsvoorals.be
Assets :
video website print print print
Credits :
Client : Ligue SLA - ALS Liga
Agency : Publicis Brussels
CD : Tom Berth
CD : Geert De Rocker
Digital CD : Naïm Baddich
Creation : Eva De Jonckheere
Creation : Catheline Leroy
Creation : Tom Berth
Creation : Geert De Rocker
Creation : Koen Mortier
Copy : Wim Corremans
Account Manager : Fréderic Sodermans
Digital Producer : Tanguy De Kelver
Graphical Designer : Christophe Vantricht
Webdesigner & Developer : Jeremie Acquisto
Banner Production : Digital Craftsmen
Art Buyer : Victoire Kaiser
Agency TV Producer : Marc Van Buggenhout, Tuyen Pham
Film Production Company : Czar
Director : Koen Mortier
DOP : Toon Aerts
Executive Producer : Eurydice Gysel
Producer : Jelle Robbeets
Post-Producer : Bieke De Keersmaecker
Editor : Robin De Praetere
Music : Warner Music
Photographer : Jef Boes
Photographer : Koen Mortier
Agency Radio Producer : Monique Sampermans
Radio Production Company : Cobra

Publicis Brussels ontwikkelde een krachtige en zeer pakkende sensibiliseringscampagne voor de ALS Liga. Het idee? Een aantal patiënten gingen ‘gewoon’ akkoord om de persoonlijke spullen die ze sinds ze aan de – ongeneeslijke – spierziekte lijden niet meer kunnen gebruiken. Hartverscheurend.

Van een tennisoutfit tot een gereedschapskist en een gesigneerd voetbaltruitje tot een snowboard of een auto… Een solidair gebaar dat steun verdient op de voor de gelegenheid ontwikkelde webshop www.2dehandsvoorals.be.
 
“ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose en kan omschreven worden als een ziekte die het lichaam vanaf de nek volledig lamlegt. De spieren sterven af zodat bewegen, spreken, slikken en uiteindelijk ook ademen onmogelijk wordt. Alle zintuiglijke en geestelijke vermogens blijven nagenoeg volledig intact. ALS-patiënten raken gevangen in hun eigen lichaam, zonder enige kans op vrijlating. ALS doodt binnen gemiddeld 33 maanden”, legt de ALS Liga uit.
 
“ALS-patiënten verliezen in sneltempo de controle over hun spieren », aldus Publicis. « Veel van hun spullen kunnen ze daardoor al snel niet meer gebruiken. Daarom pakken we uit met een campagne die je daar op zijn zachtst gezegd even bij stil doet staan. De campagne wordt gelanceerd ter gelegenheid van 21 juni, Wereld ALS-dag. »
 
De campagne ging van start op 20 juni en omvat een pakkende tv-spot, radiospots en banners op 2dehands.be. De radiospots waren het werk van Cobra, terwijl de beelden te danken zijn aan fotograaf Jef Boes en regisseur Koen Mortier (Czar).
 
“Het geheel verwijst door naar de webshop, waar de spullen die de patiënten niet meer gebruiken te koop aangeboden worden”, besluit Publicis. “Hij werd ontworpen in samenwerking met 2dehands.be. De opbrengst wordt volledig doorgestort aan het wetenschappelijk onderzoek. De vreselijke werkelijkheid van de ziekte wordt meteen duidelijk op het platform: iemand biedt zijn gereedschapskoffer aan, een andere patiënt zijn thuiszorgbed. Zo strijden ze verder tegen ALS, ook al zijn ze er zelf niet meer.”
 
Nog even preciseren dat iedereen de actie kan steunen door voorwerpen te kopen in de webshop, maar ook door zijn eigen spullen te verkopen ten voordele van de ALS Liga. Hoe dat moet, ontdek je in de webshop. 


INTERVIEW

Ben Priest (ex Adam & Eve/DDB):

Ben Priest (ex Adam & Eve/DDB): "De meeste reclame van nu is slecht, maar dat is altijd zo geweest"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier