SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Famous denkt door voor Ixina

Vrijdag 21 Februari 2014


Famous denkt door voor Ixina
Assets :
'Baby' 'Fingertps'
Credits :
Client : Ixina
Contacts : Berghmans Frederic, Caurette Laurence
Agency : FamousGrey
Business Director : Carola Michiels
Brand Leader : Isabelle Hankard
CD : Tim Driesen
Creation : Gregory Verheyleweghen
Creation : Gaëtan Gomez Garcia
Film Production Company : Lovo
Director : NIC & SUNE
Sound Studio : Compost (Lovo)

Famous maakte zijn eerste grote campagne voor Ixina. Die heeft een dubbele doelstelling: de merkpositie versterken in het zuiden en de naambekendheid verhogen in het noorden.

Ter herinnering, Famous won het budget van keukenspecialist Ixina in september vorig jaar, na competitie. Daarvoor was het budget gedurende vier jaar in handen van Leo Burnett (België en Frankrijk). Het merk besloot echter om een lokaal bureau onder de arm te nemen voor elke markt om zo beter te kunnen inspelen op hun respectieve specificiteit (in Frankrijk koos de adverteerder La Chose). Ixina telt vandaag 45 winkels in ons land.

Carola Michiels, business director bij Famous: “Na een eerste campagne ter gelegenheid van de solden die hoofdzakelijk bestaand materiaal, een folder en een radioluik omvatte, starten we net voor Batibouw met een grootscheepse herpositioneringscampagne. Die richt zich tot twee afzonderlijke doelgroepen: de Franstaligen die het merk goed kennen en de Nederlandstaligen voor wie het nog een beetje onduidelijk is. Dat leerden we uit onze community, Everybody Famous, die we tijdens de competitie ondervraagd hebben over het merk. Daarom hebben we voor elke doelgroep apart een baseline bedacht. Aan Franstalige zijde werd dat ‘Ixina, c'est bien pensé!’ en ‘Over uw keuken is nagedacht’. In het Nederlands gebruiken we het woord ‘keuken’, omdat het belangrijk is eraan te herinneren waar Ixina voor staat.”

Tot dusver omvat de campagne twee tv-spots van 20’’. Die worden binnenkort aangevuld met een radioluik. “Tegelijk voeren we een promotiecampagne rond Batibouw”, vervolgt Carola Michiels. “We creëerden affiches, een folder en nog radiospots. Ook op dat vlak proberen we te breken met bestaande codes, door niet af te komen met de traditionele kortingspercentages. Voor Batibouw hebben we bijvoorbeeld een specifiek aanbod: bij aankoop van een keuken, geven we 3000 euro. Daardoor hoeft de koper niet voor een bepaalde optie te kiezen omdat zijn budget te klein is. Met die 3000 euro extra kan hij zijn keuken echt personaliseren zoals hij wil, zeker dankzij het advies van een vakman.” Famous ontwikkelde ook een nieuwe look&feel voor de keten, met een aangepast en verbeterd logo.

“Een keuken koop je niet in een twee drie”, besluit Frédéric Berghmans die bij Ixina verantwoordelijk is voor de communicatie. “Je moet daar je tijd voor nemen. Dat doen onze adviseurs elke dag: de tijd nemen om de klanten zoveel mogelijk nuttige informatie mee te geven. Ixina wil het verschil maken met gepersonaliseerd professioneel advies en praktische tips, zodat elke keuken kan uitgroeien tot een doordacht individueel project. Dat is wat we onze klanten beloven met onze nieuwe baseline.”

Carola Michiels: “We stelden Ixina voor om te vertrekken vanuit advies. We hadden gemerkt dat alle andere spelers binnen de sector op hetzelfde hameren: het gezin en het eindproduct. Om ons maximaal te onderscheiden van de rest, raadden we Ixina aan om te communiceren rond zijn meerwaarde en zijn grootste troef: de begeleiding van de klanten gedurende het hele aankoopproces.” 


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier