SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Famous opent een bordeel voor GAIA

Vrijdag 31 Januari 2014


Famous opent een bordeel voor GAIA
Assets :
video website projection projection projection projection projection print projection
Credits :
Client : GAIA
Contact : Ann De Greef
Agency : FamousGrey
Business Director : An Van den Cruyce
CD : Tim Driesen
CD : Jean-Marc Wachsmann
CD : Iwein Vandevyver
CD : Laurent Dochy
Creation : Yannick Pringels
Creation : Antoine de Bellefroid
Project Leader : Marlies Neudt
Design : Lauwri De Pater, Nadia Tweepenninckx
Design Website : Ken Wuytack
Development : Bart De Bock
Website Sound : Sonicville
Montage : 2Frame
Media : ZenithOptimedia – Davy Caluwaerts
Beaming/Neon : Rapid Affichage
Animation : Maarten Vranken, Joris Vanbriel
PR : Anne-Cécile Collignon, Kathy Van Looy
Photographer : Marc Paeps

Famous heeft weer toegeslagen voor GAIA. Dat deed het beruchte bureau met een opvallende sensibiliseringscampagne die pleit voor de verplichte sterilisatie van katten.

Volgens de laatste cijfers werden in 2012 niet minder dan 31.434 katten in een asiel ondergebracht; 11.208 van hen liet men uiteindelijk en noodgedwongen inslapen. “Bij katten is 1 +1 = 6 en dat twee tot drie keer per jaar”, aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “Met deze campagne willen we duidelijk maken dat de katten te veel jongen baren en dat de verantwoordelijkheid om het probleem aan te pakken bij de eigenaars ligt. Op die manier moeten katten niet achtergelaten worden of moet er geen euthanasie worden gepleegd. De situatie moet veranderen, en vlug!”

Met andere woorden: het is dringend de sterilisatie van katten verplicht te maken, ook voor particulieren. Daarom richt deze campagne zich niet alleen tot de ‘gewone’ katteneigenaars, maar ook tot de politici. Ze doet dus een oproep aan minister Laurette Onkelinx die verantwoordelijk is voor dierenwelzijn, en aan de federale regering, om het ‘Kattenplan’ dat de minister ontwikkelde zo snel mogelijk aan te passen. De GAIA-voorzitter vervolgt: “Volgens dat plan moeten asielen, kwekers en verkopers van katten vanaf dit jaar de dieren verplicht identificeren en registreren alvorens ze aan particulieren te verkopen. Dit plan had als doel om tegen 2016 de sterilisatie van alle katten, inclusief deze van particulieren, wettelijk verplicht te maken. Maar deze laatste fase werd niet voltrokken. We kunnen dus absoluut nog niet spreken van een efficiënte wetgeving voor alle eigenaars van katten. Er moet nochtans een oplossing komen alsook een evenwicht inzake katten en asielen.”

Om het grote publiek voor het probleem te sensibiliseren en de boodschap er voor eens en voor altijd in te hameren bedacht Famous een heus… kattenbordeel!
 
Tim Driesen, executive CD bij Famous: “Om aan te tonen dat katten te veel sekspartners en veel te veel kittens hebben, huldigde GAIA op 28 januari het eerste kattenbordeel in. Een wereldpremière: een huis van lichte zeden voor katten in hartje Brussel.” In realiteit – omdat GAIA niet de middelen heeft om een huis zelfs niet van lichte zeden te reserveren voor zijn acties - gaat het over een geanimeerde 3D-projectie van typische raambordelen uit de rosse buurt, en dit op de zuidelijke gevel van het Crowne Plaza in Brussel. We zien het buitenzicht van een bordeel: de ramen zijn verlicht met neonlichten, met schaduwen van krolse katten, verschillende kamers insinueren seksuele taferelen,...En de boodschap van GAIA natuurlijk: ‘Katten hebben te veel sekspartners. Vermijd ongewenste kittens, laat je kat steriliseren.’ Goed gezien!
 
De projectie vindt elke avond plaats tot en met 1 februari, van 17 tot 21u30. Surfers kunnen ook door de rosse buurt van de katten wandelen via de site gaia.be, waar ze alle nuttige info vinden voor de sterilisatie van hun kat. Bij de campagne hoort een YouTube-video. Die circuleert via de sociale netwerken van de Actiegroep en via zijn Vimeo-zender. De boodschap wordt ook uitgedragen via magazineadvertenties.INTERVIEW

Francis Goffin:

Francis Goffin: "De toekomst van de radio is hybride"DOSSIER  Het CIM van de volgende generatie  


Hebben JIC’s (Joint Industry Committees) zoals het CIM nog een toekomst? En hoe ziet die er dan uit? Er werden tijdens het eerste trimester van het nieuwe jaar heel wat vragen gelanceerd binnen en...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


AI en marketing: wat zijn de mogelijkheden en ambities voor de toekomst?  


Nog maar eens een artikel over artificiële intelligentie, hoor ik je al zeggen. En inderdaad, van de grootste optimisten tot de ergste pessimisten, iedereen doet zijn zegje over dit onderwerp....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Wim Vermeulen (Dentsu Aegis Network): "We zijn toe aan een herziening van het marketingvak"  


Wim Vermeulen schreef met ‘Marketing voor de Mad Men van morgen’ een uitermate bevattelijk en actueel boek over hoe marketeers hun merk in de markt moeten zetten in een postdigitale wereld met een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier