SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

DDB in demonstratiemodus voor Base

Dinsdag 23 Juni 2015


DDB in demonstratiemodus voor Base
Assets :
trailer website
Credits :
Client : BASE
Contacts : Michel Moriaux, Isabelle Bacro
Agency : DDB Brussels
CD : Peter Ampe
Creation : Tim Arts
Creation : Stefan van den Boogaard
Copy Fr : Jonathan d'Oultremont
Account Team : Francis Lippens, Melissa Bekaert, Romy Vierhouten
Strategic Director : Dominique Poncin
TV Producer : Brigitte Verduyckt
Graphic Design : Christophe Liekens, Marlene Wautot
Head of Digital : Geert Desager
Digital Producer : Maarten Breda
Content Director : Michael D'hooge
Content Copy : Laurent Righetti, Bart Van Goethem
Film Production Company : Wenneker.be
Executive Producer : Emily Rammant
Producer : Vanessa Jacob
Director : Hans Dessers
Copywriter : Peter Neyt
DOP : David Ramboer
Editor : Frank Van Looy
Sound : Gregory Caron & Studio Helsinki
Music : Gregory Caron

DDB Brussels bedacht en producete een webserie voor Base. Doelstelling: de kwaliteit van het 4G-netwerk van de operator aantonen. Dat doet het bureau op zeer aanschouwelijke wijze.

“Kun je overleven met enkel een smartphone en het 4G-netwerk van Base?”, aldus de vraag van de mobiele dienstenleverancier. “Om het antwoord te kennen, hebben we een zekere Gideon een hele week in het natuurpark van de hoge Kempen gedropt. Dat beslaat meer dan 5000 hectare.”
 
“Ze maken ons ’s morgens wakker, zorgen ervoor dat we de krant kunnen lezen op weg naar het werk, dienen als GPS als we de weg kwijtraken, regelen de temperatuur van ons huis vanop afstand, enzovoort”, vertelt Francis Lippens, account director bij DDB. “Het zijn maar een paar voorbeelden van wat smartphones voor ons kunnen doen. Ze worden steeds belangrijker en zijn voor de meeste Belgen uitgegroeid tot een soort van derde arm. Base is ervan overtuigd dat deze evolutie zal doorzetten en de komende jaren nog sterker zal worden, naarmate het aantal functies en apps uitbreidt. Vandaar de nieuwe slogan: ‘Go mobile’.”
 
De avonturen van Gideon kunnen gevolgd worden in een echte webserie die heel toepasselijk ‘Back to Base’ werd gedoopt en vijf afleveringen van elk vier minuten omvat. “In de eerste aflevering wordt al snel duidelijk dat het op het eerste gezicht perfect mogelijk is om met enkel een GSM te overleven”, vervolgt de account director. “Welke paddenstoelen zijn eetbaar? Hoe kun je onderdak voor de nacht bouwen? Hoe maak je vuur? Gideon heeft geen enkele moeite om een app of tutorial te vinden op YouTube, om al die vragen te beantwoorden.”
 
“Toch was het niet enkel rozengeur en maneschijn”, benadrukt CD Peter Ampe. “Om de verveling te verdrijven kon Gideon naar muziek luisteren, spelletjes spelen of elke dag zijn moeder en zijn beste vriend bellen. Maar tegen angst helpt geen enkele app. De eerste dag werd Gideon gebeten door een teek, dus moest het productieteam ingrijpen om hem te helpen ze te verwijderen voor er complicaties zouden ontstaan. Gideon bekende ons ook dat de eenzame nachten eerder onaangenaam waren, ondanks het virtuele vuur dat op het scherm van zijn smartphone brandde...”
Voor de anekdote verklappen we nog dat deze moderne Robinson af en toe onverwacht verwend werd, zoals toen een drone hem een pizza kwam leveren midden in het bos.
 
De trailer van de webserie wordt sinds 19 juni uitgezonden op de nationale zenders en op Gomobile.be. De afleveringen zelf staan sinds 22 juni online en zijn sinds 23 juni ook te bekijken op RTL en Discovery Channel.


INTERVIEW

Joachim van Beust (Auxipress):

Joachim van Beust (Auxipress): "Dankzij big en smart data kunnen we bewijzen wat voor discours lezers van een merk verwachten"DOSSIER  BTOB Awards 2018: de gouden campagnes en het mediamerk van het jaar  


De grote winnaar van de BTOB Awards 2018 is LDV United. Dat wint drie van de vier uitgereikte Gold en een Silver met ‘Dare to sponsor’ voor Special Olympics en ‘Borstfiguranten’ voor Kind & Gezin....


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx 2018: de gouden campagnes  


Van de 133 campagnes die ingeschreven werden de Mixx Awards 2018 van BAM, reikten de jury’s voorgezeten door Christine Jean (AG), Sonja Klein (OMG), Wim Decraene (Frucon) en Alex Thoré...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Re-evaluating Media: over de gepercipieerde en reële impact van media  


Radiocenter, het marketingorgaan van de Britste radiozenders dat radio promoot als commercieel medium, gaf begin dit jaar de opdracht aan Ebiquity om een rapport op te stellen over de marktpositie...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier