SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

OU

 

242

Media Marketing's finest Afterwork Selection - 11/01/19

 
 

Omdat het leven meer is dan reclame alleen, stuurt de redactie van Media Marketing je elke vrijdag haar persoonlijke selectie voor een inspirerend weekend.

 

DO

Solvay Herenhuis Om het jaar te beginnen met een portie schoonheid en cultuur, tippen we je graag het volgende bezoek aan het Solvay Herenhuis, dat op 12 januari georganiseerd wordt door Explore Brussels. Het prachtige staaltje art nouveau architectuur werd van 1894 tot 1898 gebouwd door Victor Horta voor Armand Solvay, de zoon van de beroemde industrieel. Dat deed hij aan de prestigieuze Louizalaan. Resultaat: visueel vuurwerk en pure elegantie dankzij de combinatie van edele en waardevolle materialen in rood-oranje kleurenpaletten die de sfeer van luxe en comfort nog versterken. Natuurlijk prijkt dit huis op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Reserveren is verplicht en het aantal plaatsen is beperkt.
 

SEE

Paul Klee Waarom niet een keer een daguitstap maken naar het Duitse Düsseldorf? Echt ver is het niet en de stad kan prat gaan op een paar puike musea, zoals K20 en K21, de twee musea voor moderne kunst (uit de 20ste en 21ste eeuw). In K20 bijvoorbeeld hangt werk van grote namen als Pablo Picasso en Joseph Beuys. Vooral de verzameling surrealisten is rijk, aangevuld met schilderijen van onder andere Chagall, Kandinsky, Kirchner, Mondriaan en Andy Warhol. Momenteel loopt er bovendien een bijzondere retrospectieve rond de Zwisters-Duitse schilder Paul Klee. Als je nog puf genoeg heb, verken je vervolgens het gerenoveerde Italiaanse paviljoen K21 om jezelf vervolgens te trakteren op een hapje en/of drankje in de kleurige museumbrasserie Pardo's.
 

SEE

Regards du Monde 't Is lang geleden dat we elkaar nog eens tegenkwamen, maar virtueel nodigde Natacha Manco ons uit voor de vernissage van 'Regards du Monde', de expo die momenteel te ontdekken is in de Brusselse pop-up kunstgalerij g3artcontemporain. Die is gespecialiseerd in artiesten uit België of een band met dat land. Twee kunstenaars en een collectief gunnen de bezoekers elk op hun eigen manier een blik op de wereld. Met schilderijen van Marie-Claire Pajeile, Tito Porozza en de denkbeeldige covers van het collectief Kaksi.
 

READ

Asymmetrie, Lisa Halliday In plaats van Proust te lezen tijdens de vakantie, verzonken we in de sprankelende, intrigerende pen van de ons tot dan toe totaal onbekende Amerikaanse schrijfster Lisa Halliday. In haar debuutroman 'Asymmetrie' vertelt ze op een soms bijzonder grappige manier over de lotgevallen van protagonisten die op het eerste gezicht weinig of niets met elkaar te maken hebben. Zo maken we in deel een kennis met het onwaarschijnlijke (en asymmetrische) stel bestaande uit Ezra Blazer en Mary-Alice Dodge, respectievelijk een gevierde, ouder wordende auteur en een piepjonge uitgeverijassistente met literaire ambities, door vele critici beschouwd als de alter ego's van de vorig jaar overleden Philip Roth en Lisa zelf. Deel twee gunt ons een verbazend droge inkijk in het hoofd van de Irakese Amar die ongepland op Heathrow wordt vastgehouden. In deel drie wordt de lezer verondersteld alle losse eindjes aan elkaar te knopen. Zeer fijne kennismaking, dit intelligente boek, in die mate zelfs dat een tweede lectuur zich opdringt!
 

DO

Djangofolllies Django Reinhardt hoeven we natuurlijk niet voor te stellen. Helemaal in zijn geest vieren de Djangofolllies voor de 25ste keer de muziek van deze begenadigde gipsy jazzmuzikant. Het eclectische festival omvat een gevarieerd programma met 33 concerten in 27 zalen, vespreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Ervaren muzikanten en jonge talenten delen de affiche van dit initiatief van De Vrienden van Brosella.
 

SHOP

Bertelles We vertelden hier vast al over ons zwak voor kraakwitte overhemden en de stijlvolle charme die ze uitstralen. Voeg daar een paar authentieke bretellen aan toe en het plaatje wordt onweerstaanbaar. Wie dat ook vindt, kan voor zijn of haar wederhelft een paar Bertelles aanschaffen. De bretellen worden exclusief in België ontworpen en met de hand vervaardigd. De ruime collectie - verkrijgbaar in een stuk of 90 verkooppunten en in de e-shop - bestaan in twee breedtes (2,5 en 3,5 cm), aangevuld met een Superior-assortiment (brede bretellen met knopen). Als je binnenkort nog eens een cadeautje moet doen, is dit beslist een goed idee.
 

EAT

Pici Met pasta kun je mits het naleven van enkele eenvoudige basisprincipes weinig verkeerd doen. Dat vinden ze bij Pici op de Antwerpse Dageraadplaats ook. De pasta wordt er vers gemaakt, de groenten en kruiden zijn lokaal en biologisch en het kader is strak, wit en eenvoudig, net als de gerechten. Wat dacht je van simpele maar oh zo heerlijke klassiekers als pappardelle al ragu en pici cacio e pepe (dikke pasta met niks meer dan pecorino en zwarte peper)? Ook de burrata bij wijze van entree is niet te versmaden. Ook een perfecte plek voor een aperitiefje (een heuse Bellini!) of een kop koffie trouwens. Italië in al zijn eenvoud, precies zoals we dat graag hebben!
 

DO

Ice Skating Zin om nog even van de winterse eindejaarssfeer te genieten? Dan kun je nog de hele maand je schaatsen aanbinden om je op glad ijs te wagen op de piste van Docks Bruxsel. 't Is eens iets anders dan de hele zaterdagnamiddag op koopjes jagen. Je vindt alle praktische info hier.