SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

OU

 

212

Media Marketing's finest Afterwork Selection - 20/04/2018

 
 

Omdat het leven meer is dan reclame alleen, stuurt de redactie van Media Marketing je elke vrijdag haar persoonlijke selectie voor een inspirerend weekend.

 

SEE

Work Flow Wat heeft een levensgroot standbeeld van een afwasser op een sokkel gemeen met een print van een gigantische Chinese fabrieksrefter? Waarom zijn een Billy-boekenkast of een IKEA-potlood het exposeren waard? Moet een kunstwerk fysiek aanwezig zijn tijdens een tentoonstelling of volstaat de QR-code waarmee je het online bekijkt? Kunst roept vragen op, en dat is met de expo 'WORK FLOW' in Sint-Niklaas niet anders. Van 21 april tot 2 september kun je er 100 kunstwerken van 50 kunstenaars uit binnen- en buitenland gaan bekijken. Jonge kunstenaars lopen in de kijker tussen ronkende namen als Wim Delvoye, Edward Burtynsky, Richard Artschwager, Nick Ervinck, John Baldessari en Sofie Muller. Stof tot nadenken verzekerd.
 

SHOP

Kabine Het moet niet altijd Knokke zijn, hè. Wie aan zee opeens last krijgt van shoppingkriebels, moet beslist een uurtje gaan snuisteren bij Kabine in Koksijde. Je vindt er allerlei interieurspulletjes en cadeautips voor het hele gezin, uitgestald in een licht decor met zachte kleuren dat mooi contrasteert met de stoere betonnen vloer en zichtbare buizen. Goed om te weten: je kunt hier ook geboortelijsten aanmaken, een kop koffie drinken en zelfs licht lunchen. Gesloten op maandag en dinsdag.
 

DO

Erfgoeddag Zondag is het alweer Erfgoeddag. Centraal thema dit jaar: kiezen. Erfgoed heeft immers alles te maken met de vraag waarvoor we kiezen en welke gebruiken, gebouwen of rituelen we in stand willen houden en welke we toelaten om te verdwijnen. Verder buigt het programma zich ook letterlijk over het culturele erfgoed dat verband houdt met de verkiezingen. Wil je graag weten wat er precies in jouw buurt te beleven valt? Raadpleeg dan hier het volledige programma.
 

EAT

La Botte Geïmproviseerde etentjes op restaurant met vrienden die je al tijden niet meer gezien hebt, zijn met stip de meest onvergetelijke. Als je dan bovendien afspreekt in een gezellige Italiaanse stek waar het no nonsense gehalte extra hoog ligt en de Nebbiolo d'Alba rijkelijk vloeit, kan de avond niet meer stuk. Met dank aan Bruno, Max en Catherine dus, voor de uitnodiging bij La Botte in Oudergem. De pasta zijn er beetgaar, de pizza's kraakvers en de suggesties oer-Italiaans. Bovendien is de bediening vriendelijk maar professioneel en maakt de goudgele grappa het ook hier helemaal af.
 

DO

Koninklijke serres De lente is wel degelijk in het land nu (ok, de ijsheiligen zijn nog niet gepasseerd, maar we geloven erin hè!) en dat betekent zoals elk jaar dat de Koninklijke Serres tijdelijk hun deuren openen. Drie weken lang kun je dus de wonderlijke architectuur van Alphonse Balat (bij wie onder andere Victor Horta de knepen van het vak leerde) gaan bewonderen en de vele plantensoorten gaan ontdekken. Zeker een keertje doen! (foto: Koninklijke Serres Brussel © Olivier Polet)
 

DO

Art Brussels Dit weekend vindt in Brussel de 50ste editie van Art Brussels plaats. Plaats van het gebeuren is Tour & Taxis waar 147 galerijen uit 32 landen verwacht worden om de hedendaagse kunst te vieren. Parallel organiseren de boetieks in de Dansaertwijk 'Dansaert Brut', een art brut parcours door een dertigtal winkels. Art brut verwijst naar kunst die niet past binnen de heersende culturele en esthetische normen en in dit geval gemaakt werd door de kunstenaars met een mentale beperking. Hun creaties worden een maand lang tentoongesteld in 35 winkels, daarna worden ze geveild in het MAD. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Le 8ème Jour en het Cultuurcentrum Strombeek. Tip: Tijdens Art Brussels, op 19, 20 en 21 april, brengen gratis shuttlebussen tussen 11u en 18u30 bezoekers naar Tour & Taxis en de Dansaertwijk. De haltes bevinden zich aan de uitgang van de kunstbeurs en voor het MAD-gebouw.
 

SEE

Ghent Art Book Fair Zondagochtend moet je in Gent zijn, meer bepaald op het plein tussen het Smak en MSK. Daar vindt vanaf 10u een fijne kunstboekenbeurs plaats, met publicaties over fotografie, kunst, design, architectuur en literatuur. Verzamelaars en liefhebbers kunnen er zoeken tussen de nieuwe, antiquarische en tweedehandsboeken. Er wordt een vijftigtal exposanten verwacht. Als je daar dan toch bent, ga dan even een kijkje nemen in het Broodthaerskabinet en de expo van Teresa Burga. Houd ook een momentje vrij voor een koffietje mét dessert bij Madame Bakster op de Brabantdam.
 

TRAVEL

Drôme Provençale Net na de vakantie kregen we het volgende sympathieke mailtje van Dany Dernoncourt (Dentsu Aegis): "In februari heb ik enkele dagen doorgebracht in de Drôme Provençale, te midden van de Zuid-Franse wijngaarden. Ik ontdekte er een heel leuk restaurant in Vesc. Ook de B&B in het naburige Condorcet waar ik verbleef, was super. De ontvangst door de charmante eigenaars was echt perfect. Misschien helpt dit adres Belgen die kampen met een gebrek aan inspiratie om hun huis in te richten of landgenoten die behoefte hebben aan een paar dagen rust in de zon". Dank je wel, Dany, klinkt geweldig!