SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Voer hierna uw e-mail adres in en ontvang een link om uw wachtwoord aan te maken.


Je wachtwoord versturen
close

OU

 

233

Media Marketing's finest Afterwork Selection - 19/10/2018

 
 

Omdat het leven meer is dan reclame alleen, stuurt de redactie van Media Marketing je elke vrijdag haar persoonlijke selectie voor een inspirerend weekend.

 

SEE

Revolutions, Records and Rebels Zoals je al kon lezen in onze laatste Creativity, opent volgende week eindelijk 'Revolutions - Records and Rebels 1966-1970' zijn deuren, de langverwachte nieuwe expo in het ING Art Center. De tentoonstelling die eerder te zien was in het V&A in Londen, kreeg een Belgisch jasje en neemt je mee naar de periode van de Flower Power, met al haar idealen, utopieën en revolutionaire aspiraties die tot vandaag een impact hebben op onze levensstijl. Dankzij de vele foto's en voorwerpen, gecombineerd met 3D-beelden, videoanimaties en muziekfragmenten, word je ondergedompeld in de mode, muziek, kunst en cultuur van die tijd. Ook al was je helaas voor jou nog niet geboren toen de hippies hun hoogdagen beleefden, de kans is groot dat je boordevol heimwee, maar bijzonder strijdlustig weer buitenkomt.
 

READ

Hidden Belgium Een van de leukste reeksen van Uitgeverij Luster is gewijd aan alle mogelijke verborgen plekjes in diverse landen ter wereld waar je als normale toerist niets te zoeken hebt. Omdat je ze niet kent en/of er op zich niets te beleven valt. De serie wijdde ook een editie aan België, het "vreemdste land ter wereld", aldus de auteur Derek Blyth die geboren werd in het Verenigd Koninkrijk, maar al meer dan 25 jaar in België woont. 'Hidden Belgium' is een alternatieve reisgids met verhalen over meer dan 300 wonderlijke en onverwachte plekjes om te bezoeken. Die zijn ingedeeld in elf hoofdstukken (Hidden Art, Hidden History, Hidden Buildings, Hidden Experiences, Hidden Food....), voorzien van lijstjes. Een schat aan inspiratie voor een origineel uitje!
 

DO

Biënnale Interieur Tot en met 22 oktober loopt in Kortrijk de 26ste editie van de prestigieuze Biënnale Interieur. Vijf dagen lang presenteert de stad aan de Leie het kruim uit de internationale deco&design sector, met een uitgebreid programma lezingen, stands en installaties van gevestigd en jong talent. Ongetwijfeld een uitstekend excuus voor een bezoek aan deze levendige West-Vlaamse stad.
 

SEE

Schiele & Basquiat Bij de Fondation Vuitton hebben ze een uitstekende neus voor prestigieuze topartiesten die bovendien een ruim publiek aanspreken met een concept dat bijblijft. Zo ook met de huidige dubbeltentoonstelling die gewijd is aan de carrières van een duo dat meer gemeen heeft dan je op het eerste gezicht zou denken. Egon Schiele en Jean-Michel Basquiat overleden allebei nog voor ze goed en wel 28 waren, na een intense, zeer productieve en vooral grensverleggende carrière die op vele manieren brak met de heersende normen in de kunst. Bovendien zijn hun schilderijen, elk op hun eigen manier, van een beklijvende schoonheid die je raakt in je oog en in je hart, zodat je als een ander mens weer naar buiten gaat. 'They grow on you' zeggen ze in het Engels en dat is precies wat de creaties van beide schilders doen. Dagen nadat je de doeken en tekeningen gezien hebt, komen sommige lijnen, kleuren, symbolen je opeens voor de geest en krijg je zin om nog een keer naar Parijs te gaan om je herinnering aan de tastbare werkelijkheid te toetsen. Een fascinerend concentraat van kunst in al zijn grootsheid!
 

DRINK

MadMum Leuven heeft er een koffiebar bij. In een gezellig kader met veel licht roostert eigenaar Pieter z'n eigen bonen (die je overigens ook ter plaatse kunt kopen) en verwent z'n klanten met alle mogelijke latte's, doppio's en ristretto's, maar de kaart bevat ook een hele rist theesoorten, sapjes en cocktails. Je kunt hier ook heerlijk ontbijten en lunchen, trouwens. Elke dag doorlopend open, behalve op zondag. Bij MadMum organiseren ze ook geregeld activiteiten. Op 25 oktober bijvoorbeeld kun je inschrijven voor een heuse... speeddate.
 

DO

Arenberg Festival Wie Leuven een beetje kent, denkt bij het horen van de naam Arenberg natuurlijk meteen aan het imposante kasteel midden in het groen in Heverlee, waar menig Leuvenaar ooit wel gewandeld of gepicknickt heeft (zelf gebruikten we het meermaals als toepasselijk decor voor een griezelig nachtspel). De komende maanden staat het centraal in een boeiend festival dat meerdere activiteiten omvat, van expo's tot bos- en erfgoedwandelingen. Het openingsweekend dat plaatsvindt op 20 en 21 oktober, brengt hulde aan de grootscheepse feesten die de familie Arenberg organiseerde in de 19de eeuw: een pak activiteiten voor iedereen in en rond het kasteel dus. Wij gaan!
 

EAT

Osteria Cellini Waarover praten mensen tijdens een perstrip op restaurant? Juist, over restaurants. Zo ook Wim Willems (FCA Group) tijdens onze testdrive met de nieuwste Jeep Wrangler in Monaco, begin deze week. En omdat de man nu eenmaal weet wat lekker is, delen we graag zijn laatste tip. "Onlangs ben ik gaan eten in Leut, bij Maasmechelen. Dat is niet bij de deur, maar als je van authentiek Italiaans eten houdt, is Osteria Cellini een aanrader van jewelste. Het restaurant is ondergebracht in de vroegere dorpsschool en bijzonder origineel ingericht. Op de kaart: authentieke no-nonsense gerechten die je zo meenemen naar de Marche, waar de familie van de eigenaar oorspronkelijk vandaan komt. Pure producten, zonder overbodige franje, maar meesterlijk bereid. Precies zoals het hoort." Op de kaart moet je zeker de olive ascolane - gevulde olijven, een hapje dat je op niet veel plaatsen kunt krijgen - proeven. En de vitello tonnato is perfect. Smakelijk!
 

TRAVEL

Retro Camping Nog niets gepland voor de komende (lange) weekends? Dan hebben we een leuke last minute tip voor je. Ga een paar dagen uitblazen op de Retro Camping 'Champ Le Monde' in de provincie Luxemburg. Niet met je tentje uiteraard (hoewel je dat in de zomer zeker een keer moet doen!), maar in een van de pittoreske woonwagens die je er kunt huren. Er zijn er elf verschillende in totaal, elk met hun eigen sfeer en decoratie (de 'First Queen' vinden we bijzonder geslaagd). De camping ligt vlakbij het emblematische viaduct van Herbeumont (dat wellicht een belletje doet rinkelen bij de fans van La Trêve) en de omgeving is echt perfect om van de herfst te genieten.