SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

OU

 

220

Media Marketing's finest Afterwork Selection - 15/06/2018

 
 

Omdat het leven meer is dan reclame alleen, stuurt de redactie van Media Marketing je elke vrijdag haar persoonlijke selectie voor een inspirerend weekend.

 

SEE

Unexchangeable Lang geleden dat we nog eens iets over het Wiels schreven. Bij deze dus. In het altijd even inspirerende centrum voor hedendaagse kunst kun je momenteel gaan kijken naar 'Unexchangable', een selectie werken uit de jaren '80 en '90, afkomstig uit Belgische privéverzamelingen, waarbij gefocust wordt op hun waarde. Dat is uiteraard een begrip met vele betekenissen en interpretaties. Je ontdekt zeer uiteenlopende creaties van grote namen als Guillaume Bijl of Wim Delvoye, Jean-Michel Basquiat en Francis Alÿs, om er maar een paar te noemen.
 

SHOP

Reservoir Store Wat begon als een originele shop met elders onvindbare sneakers en sweaters in de Flagey-buurt, is ondertussen uitgegroeid tot een trio van concept stores op drie verschillende locaties in de hoofdstad. Je vindt er nog steeds bijzondere hebbedingen - van beanies tot shirts, maar ook vinyl, zonnebrillen en zelfs magazines - door de uitbaters op de kop getikt in landen als Zweden, Canada of Japan. Beslist een idee als je wil scoren met een cadeautje of jezelf een plezier doen!
 

SEE

Smurfentijd Heel de zomer lang (tot 2 september om precies te zijn) vieren de Smurfen - bedacht door de Belgische tekenaar Peyo voor wie het vergeten moest zijn - hun 60ste verjaardag en installeren ze hun dorp in Brussel. Het Smurfenavontuur is een ongekende duik in het magisch universum van de beroemde blauwe wezentjes. Reuzegrote decors, spectaculaire effecten en spektakel voor een unieke ervaring met je vrienden of het hele gezin. Allemaal naar de Heizel dus!
 

SEE

Antwerp Barok De komende zes maanden gaat Antwerpen op zoek naar zijn barokke roots en dat zullen we geweten hebben. 'Antwerpen Barok' wil met dit culturele stadsfestival hulde brengen aan de lokale held Peter Paul Rubens. Op het uitgebreide programma staan zeer diverse activiteiten, van feestjes tot performances of concerten en tentoonstellingen toe. In die laatste categorie heeft de stad een ambitieus programma met vier topexpo's op meerdere plaatsen in de stad uitgewerkt. Ook de moeite: de nieuwe stadswandelingen doorheen het historisch stadscentrum. Een idee voor een cultureel weekendje aan de Scheldestad?
 

DRINK

Unwined Vorige week stuurde Janne Geelen (Bold and Pepper) ons het volgende adresje door. "Unwined is de perfecte plek om iets te gaan drinken: het is de gezelligste wijnbar van Mechelen." Een blik op de website leert ons dat ze ongetwijfeld gelijk heeft. Erg leuk is de manier waarop de wijnen per glas voorgesteld worden: van vrienden- tot verrassings- en ja zelfs woensdagwijn. Er is ook een uitgebreide whiskykaart, wat altijd een pluspunt is, en bij de hapjes loopt het water ons in de mond als we lezen dat er dadels met spek voorhanden zijn. We gaan beslist een keer langs, Janne!
 

DO

Almost Summer "Het is bijna zomer, de dagen worden langer, de zon schijnt feller en de lucht wordt zwoeler. Het tempo vertraagt en binnenkort wordt de stad opnieuw rustiger. Laten we nog even samenkomen voor de zomervakantie ons even scheidt." Aldus de inleiding op de site van Almost Summer, het gloednieuwe stadsfestival dat dit en volgend weekend plaatsvindt in Kortrijk. Het programma staat boordevol dans, theater, concerten, films, een heuse cocktailparty en nog veel meer. Plaats van het gebeuren, hoe kan het anders: kunstencentrum Buda.
 

EAT

Le Cheval Marin Koffie drinken op een van de grootste terrassen van Brussel met uitzicht op het mooie Katharinaplein, genieten van het Brussels geïnspireerde dagmenu in een geklasseerd gebouw uit de Vlaamse renaissance of op donderdag- en vrijdagavond een van de concerten op de eerste verdieping bijwonen. Het kan allemaal bij Le Cheval Marin aan de Baksteenkaai. Dat heropent na twintig jaar leegstand en een grondige restauratie zijn deuren. Om te beginnen wordt het ongetwijfeld de vaste stek van de voetballiefhebbers, want heel de Wereldbeker lang kun je er de wedstrijden volgen op twee reuzenschermen. Later plant het management, onder wie François Charles en Gregory Lefillatre, je weet wel, de jongens van Digizik, een uitgebreide agenda van activiteiten in dit mythische kader dat overigens ook beschikbaar is voor feestjes, seminaries en events. Allen daarheen de komende dagen!
 

TRAVEL

Artist Residence Boodschap voor onze lieve vriendin Martine Hardat die zodra ze even kan op de Eurostar naar Londen stapt. In Pimlico, een minder bekende en rustigere buurt van de Britse hoofdstad, opende zopas 'Artist Residence' zijn deuren. Een bijzonder smaakvol boetiekhotel met amper tien kamers dat is ingericht met allerlei 'upcycled' spullen waardoor een heel gezellig, artistiek kader ontstaat. De kunstzinnige kamers zijn uitgerust met alle vereiste comfort (check de Roberts-radio! En de Nespresso-machine!), in de lounge staat een pingpongtafel en zowel de bar als het restaurant maken dat je bijna geneigd zou zijn het hotel niet uit te komen. Wat jammer zou zijn, want de Saatchi Galery en het Tate Britain zijn vlakbij.