SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

Creëren met een short attention span, door Tim Driesen

Maandag 22 September 2014


Creëren met een short attention span, door Tim Driesen
Ik wil het even hebben over de ‘short attention span’ of korte aandachtspanne. Als je nog niet afgehaakt hebt ondertussen. Want je hoorde waarschijnlijk al 3 WhatsApp-berichtjes binnenkomen. En iemand wil je aandacht op twitter, Facebook, Instagram én Snapchat. We kunnen ons minder en minder lang op iets concentreren en daarin heeft de technologie een behoorlijk aandeel. Een goede evolutie of eentje waar we over 5 jaar spijt van krijgen? We zullen zien, maar het is de nieuwe realiteit waar we maar beter een antwoord op formuleren.

Ik heb het 'geluk' al 33 jaar ervaringsdeskundige te zijn. Iedereen die mij ooit les heeft proberen geven of met mij heeft samengewerkt, zal het kunnen bevestigen: mijn aandachtspanne is kort, zeer kort. Ik heb geprobeerd van die zwakte mijn sterkte te maken. En als jij al moeite had om je op mijn inleiding te concentreren, lees dan zeker verder want dit artikel is voor jou. Om twee redenen: ten eerste begrijp je beter dan wie ook hoe de short attention span van de nieuwe generatie in elkaar zit en hoe je hun aandacht kan trekken én vasthouden. Dat is bijzonder waardevol. En ten tweede kan je, mits een goed gebruik van je aandachtspieken, op korte tijd straffe ideeën bedeken. Veel beter dan Rilatine!

Hoe ga je om met je short attention span?  Ik probeer - kijk, een langpootmug - een paar tips op een rijtje te zetten:
 
•                   Werk nooit op één briefing tegelijk. Afwisseling is belangrijk. En als je echt maar één opdracht hebt, deel dan je briefing op in kleine briefings. En werk afwisselend op die verschillende briefings.

•                   Werk nooit naast een raam. Vooral niet als het open staat. Zelfs een boom die wiegt in de wind is een interessante langspeelfilm.

•                   Maak jezelf niet wijs dat je kan nadenken in een Starbucks. Ga voor take away.  

•                   Kies bewust een werkplek zonder afleidingen. Ook al is het stralend weer, sluit je op in de donkerste kerker.

•                   Neem SM-pauzes (hm, dat klinkt een beetje raar als je aan het werk bent in een kerker). Wees gerust: elk uur 10 minuten sociale media is genoeg om bij te blijven. Neem die pauzes consequent. En voel je niet schuldig: pauzes zijn even belangrijk als concentratie.

•                   Doe iets compleet anders. Normale mensen krijg je het niet uitgelegd, maar soms kan je gewoon helderder denken terwijl je een film aan het kijken bent, met een balletje tegen de muur gooit of push ups doet. Gewoon doen.

•                   Schrijf elk idee op. Het is niet omdat jij het idee al beu bent, dat het waardeloos is.

•                   Kies je moment. De kans is groot dat dat buiten de werkuren ligt. Sta op om 4:00u of ga slapen om 4:00u. Beide combineren is een minder goed idee.

•                   Je bent het meest productief op de vooravond van de presentatie. Maar je collega's daarom niet. Zet valse deadlines in je agenda. Zo ben je onbewust toch ruim op tijd klaar.

Of je nu ooit de ADHD-sticker opgekleefd hebt gekregen of niet, je bent in het voordeel nu. Het internet maakt dat een hele generatie jonge mensen hun brein anders begint te gebruiken. Herinneringen zijn hyperlinks geworden naar online informatie die geactiveerd worden door key-woorden en URL's. Met andere woorden: hoe meer flarden informatie je hersenen kunnen verwerken, hoe meer je beroep kunt doen op je externe digitale geheugen. Succes!
 
Tim Driesen - Creative Director Famous BrusselsARCHIVE / CREATIONS

JOBS
INTERVIEW

Ignace De Nollin (Colruyt Group):

Ignace De Nollin (Colruyt Group): "Apporto vertrekt vanuit ons maatschappelijk engagement"DOSSIER  De consumenten van overmorgen beschreven door Steven Van Belleghem  


In zijn laatste boek met de titel ‘Customers the Day after Tomorrow’ beschrijft trendwatcher Steven Van Belleghem de impact van de derde fase in de digitale evolutie op de consumptiegewoonten. Hij...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Hoe gericht adverteren met de predictieve technologie van Predicube?  


Predicube, de spin-off van Universiteit Antwerpen en iMinds die opgericht werd in november 2014 en zich specialiseert in predictieve data en profilering, maakte de resultaten bekend van haar...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


B2B Awards 2017: de laureaten  


De vierde editie van de B2B Awards heeft haar verdict bekendgemaakt. De Press en Communication-jury’s die werden voorgezeten door Alex Thoré (Proximus), reikten vier prijzen uit in de eerste...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier