SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

UBA Academy Talks: Kristin Verellen over stakeholder engagement

Zondag 9 April 2017


UBA Academy Talks: Kristin Verellen over stakeholder engagement
Stakeholder engagement staat voor de kunst om vertrouwen, input, draagvlak, buy-in en engagement te creëren bij stakeholders. Omdat deze vaardigheid ook in de marcom wereld belangrijker dan ooit is, wijdt de UBA Academy op 27 april een masterclass aan het onderwerp. Kristin Verellen (Peel The Onion – We have the choice), docent van de dag, licht toe.

Misschien kun je eerst even uitleggen wat je precies bedoelt met stakeholders?
Een stakeholder is elk individu of groep die belang heeft bij het doen en laten van een organisatie of merk, en invloed kan uitoefenen of de werking. Stakeholders zijn zowel de externe doelgroepen van een organisatie of merk (consumenten, leveranciers, distributeurs, pers, politiek, partners,…) als de interne doelgroepen (medewerkers, potentiële kandidaten, aandeelhouders,…).  

Waarom is stakeholder engagement zo belangrijk?
Het is vitaal voor het succes van een organisatie of merk om goede relaties te ontwikkelen met zowel de interne als externe stakeholders. Sterker nog, in de uitdagende sociale, economische en ecologische context van de 21ste eeuw zullen organisatie en hun merken niet overleven, tenzij zij zich onderling afhankelijk opstellen en samenwerken met de andere betrokkenen in hun ecosysteem.

Wat betekent dit voor de marcom wereld?
Stakeholder engagement impliceert een radicaal vernieuwende manier om marcom toe te passen en competitieve meerwaarde en duurzaam engagement te creëren bij de stakeholders. De laatste omwenteling in MarCom was die van productgerichte naar een doelgroepgerichte benadering. De nieuwe omwenteling in de marketing gaat nog een stap verder: in plaats van de doelgroepen te zien als de ontvanger aan het einde van het marketingproces, worden zij strategisch centraal gezet en betrokken doorheen het ganse marketingproces. Met het oog op duurzame relaties wordt hierdoor de afstand tussen de organisatie en haar stakeholders (intern en extern) kleiner en ontstaat in het beste geval een samenwerking. Dit betekent concreet dat het een opdracht is voor de marcom verantwoordelijken om in de mate van het mogelijke enerzijds de medewerkers van buiten de marcom dienst alsook anderzijds de consumenten en partners te betrekken bij de ontwikkeling van merk en marketing.

Wat mogen de deelnemers aan deze UBA Masterclass concreet verwachten?
Je krijgt inzichten in hoe intern en extern stakeholders engagement kan bijdragen tot het ontwikkelen van duurzame relaties met interne en externe doelgroepen en tot het vinden, ondersteunen en succesvol vermarkten van toekomstbouwende (evolutieve of innovatieve ) ideeën. Verder ontdek je makkelijk inzetbare methodes om stakeholders management op een doortastende manier in te zetten in de praktijk. Je leert marketing en psychologie in synergie te laten samenwerken voor een optimaal resultaat. Concrete vragen waarmee we aan de slag gaan zijn: wat is het belang van stakeholder engagement, welke zijn de verschillende vormen van stakeholder engagement, wie zijn je interne en externe stakeholders, hoe kun je ze uitnodigen tot dialoog en hoe onderhoud je relaties met en tussen je stakeholders.

Tot slot nog een vraagje: voor wie is deze masterclass bestemd?
Voor iedereen die wil leren hoe de relatie met belangrijke interne en externe doelgroepen te verbeteren en een duurzaam sociaal draagvlak te creëren voor het ontwikkelen en succesvol toepassen van toekomstbouwende ideeën. Alle niveaus, van beginners tot gevorderden, zijn welkom.


Praktisch
De opleiding vindt plaats op 27 april, van 13u15 tot 17u30. De workshop wordt gegeven bij de UBA, in het Nederlands en in het Frans, naargelang de deelnemers; de gebruikte slides zijn in het Engels. Inschrijven kan via www.ubabelgium.be.


Spreker
Kristin Verellen werkt op het kruispunt van menselijke en maatschappelijke ontwikkeling, organisatieverandering en corporate strategie. Met haar onderneming Peel The Onion begeleidt ze de ontwikkeling van mensen, teams, merken en organisaties in verandering. Wanneer ze de ui pelt, gaat ze naar het hart van de zaak en haalt ze de essentie uit de complexiteit. Ze stimuleert een co-creatieve samenwerking die het mogelijk maakt om uitdagingen op een participatieve manier aan te pakken, gemeenschappelijk engagement te creëren en krachtiger uit een verandering te komen. Haar aanpak is systemisch, ervaringsgericht en creatief.  

Als initiatiefnemer van de burgerbeweging en vzw Cirkels - We have the choice faciliteert Kristin Verellen nieuwe vormen van zinvolle ontmoetingen als positief antwoord op blind geweld. In een wereld waar verharding, extremisme en terreur leiden tot traumatiserende situaties wilt We have the choice bouwen aan een cultuur van inclusief samenzijn en dialoog waaruit nieuwe verbondenheid en zingeving kan ontstaan. Met onze Cirkels creëren we rimpelingen in het water die continu uitdeinen. Ze creëren een draagvlak voor een menswaardige, liefdevolle en vreedzame toekomst.ARCHIVE / TRAINING&BOOKS

JOBS


INTERVIEW

Mark Tungate:

Mark Tungate: "Er bestaat geen enkele andere prijs zoals de Epica Awards"DOSSIER  B2B Awards 2017: de laureaten  


De vierde editie van de B2B Awards heeft haar verdict bekendgemaakt. De Press en Communication-jury’s die werden voorgezeten door Alex Thoré (Proximus), reikten vier prijzen uit in de eerste...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx Awards 2017: de gouden campagnes   


Voor de vijfde keer in zes jaar tijd won TBWA de titel van Agency of the Year op de Mixx Awards van BAM. Het bureau haalt drie prijzen binnen met Telenet dat op zijn beurt de titel van Advertiser...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


De ambities van Kickstarter: bouwen aan een creatievere wereld  


Als crowdfunding platform dat sinds twee jaar actief is in België, mobiliseerde Kickstarter sinds zijn oprichting in 2009 bijna dertien miljoen mensen samen. Die legden 3,2 miljard dollar op...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier