SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Leo Burnett durft voor ICI PARIS XL

Zondag 23 April 2017


Leo Burnett durft voor ICI PARIS XL
Assets :
spot Tv 'salary' spot Tv 'concert' spot Tv 'awakening' POS 'business' POS 'concert' POS 'mascara' POS 'awakening'
Credits :
Client : ICI PARIS XL
Contact : Olivia Devuyst
Agency : Leo Burnett Brussels
CD : Niels Schreyers
Creation : Isabelle Hubinon
Creation : Sophie Colens
Strategy : Yves Van Landeghem
Account Team : Kaat Danneels, Veroniek Debbaut
Production : Prodigious
Film Production Company : Wenneker.be
Director : Kurt Stallaert
Radio Production Company : Sonicville
Soundcoach : Tom Garcia

Leo Burnett Brussels maakte zopas een eerste campagne voor ICI ICI PARIS XL. Die heeft meerdere bedoelingen: het merkimago verbeteren en versterken, de traffic boosten, top of mind worden voor beautygeschenkjes en een emotionele band smeden met de klanten.

Eind december 2016, na competitie tegen het Nederlandse bureau Giesbers en uittredend bureau Boondoggle, kondigde Leo Burnett Brussel aan dat het voortaan het communicatiebudget van ICI PARIS XL voor België en Nederland zou beheren, alsook dat voor de vijf winkels in Luxemburg en de twee in Duitsland.
 
Yves Van Landeghem, Managing Partner & Strategy Director van Leo Burnett: “De vraag tijdens de pitch was de herlancering van een merk dat iedereen kent en dat prat kan gaan op hele sterke getrouwheidscijfers. Tegelijk is het een merk dat iedereen zich slechts bij bepaalde gelegenheden herinnert, om leuke cadeautjes voor een interessante prijs te vinden. Denk maar aan de eindejaarsfeesten, Moederdag, Valentijn, Vaderdag of verjaardagen. Op zulke data is het vreselijk druk in de winkels, de mensen staan aan te schuiven zonder dat ze de tijd of de kans krijgen om te profiteren van de ervaring van de verkoopsters. Die weten niet waar ze het eerst moeten aan beginnen, maar hebben wel allemaal een diploma als schoonheidsspecialiste. Dat was precies wat we in de campagne wilden benadrukken, en meer bepaald het resultaat van deze vakkennis, om het merk te herpositioneren als een schoonheidsspecialist, en niet als een gewone retailer. Bovendien was het de bedoeling de klanten te overtuigen om daar volop van te profiteren buiten de feestdagen.”
 
“ICI PARIS XL wijzigt zijn positionering om het zelfvertrouwen van zijn klanten een niveau hoger te tillen”, vertelt Olivia Devuyst, Brand & Store Concept Manager bij de adverteerder. “Met die slogan willen we de klanten aanmoedigen om uit te groeien tot de beste versie van zichzelf. We willen hun vooral duidelijk maken dat zoiets als kan met behulp van kleine dingen: een parfum dat bij hen past, goedgekozen make-up, verzorgingsproducten om zichzelf in de watten te leggen… Het zijn allemaal dingen waarbij onze schoonheidsexperts kunnen helpen.”
 
‘Durf jezelf zijn’ omvat tv, radio, POS, sociale media en online. De nieuwe campagne wordt gekenmerkt door een reeks opvallende reeks citaten op fictieve producten die het zelfvertrouwen van de klanten moet opkrikken (‘Ik ben onweerstaanbaar, zelfs als ik net uit bed kom’, ‘Hij zal z’n ogen niet van me kunnen afhouden’,…).
 
Het logo onderging zelf ook een verjongingskuur om nog meer luxe en stijl uit te stralen. Het is het werk van Malherbe dat ook het nieuwe winkelconcept bedacht. “Het nieuwe logo is geïnspireerd door de grote modemerken en heeft de vorm van een etiket; het zal vaak gebruikt worden in combinatie met de slogan”, besluit de adverteerder.
 
Graag benadrukken we nog even de kwaliteit van de regie en de productie, zowel wat de beelden als wat het audiovisuele luik betreft. Het luxeregister blijft perfect gerespecteerd, zonder het merk echter onbereikbaar te maken. Een mooie krachttoer die ook… leg vraagt.

JOBS
INTERVIEW

Karl Gilis (AGConsult): Facebook balanceert op randje van ethisch aanvaardbaar digital persuasion design

Karl Gilis (AGConsult): Facebook balanceert op randje van ethisch aanvaardbaar digital persuasion designDOSSIER  B2B Awards 2017: de laureaten  


De vierde editie van de B2B Awards heeft haar verdict bekendgemaakt. De Press en Communication-jury’s die werden voorgezeten door Alex Thoré (Proximus), reikten vier prijzen uit in de eerste...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx Awards 2017: de gouden campagnes   


Voor de vijfde keer in zes jaar tijd won TBWA de titel van Agency of the Year op de Mixx Awards van BAM. Het bureau haalt drie prijzen binnen met Telenet dat op zijn beurt de titel van Advertiser...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


De ambities van Kickstarter: bouwen aan een creatievere wereld  


Als crowdfunding platform dat sinds twee jaar actief is in België, mobiliseerde Kickstarter sinds zijn oprichting in 2009 bijna dertien miljoen mensen samen. Die legden 3,2 miljard dollar op...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier