SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Duval Guillaume ‘enjoys goodbyes again’ voor Air France

Zondag 19 Februari 2017


Duval Guillaume ‘enjoys goodbyes again’ voor Air France
Assets :
video poster board
Credits :
Client : Air France Belgique
Contact : Ellen Schouppe
Agency : Duval Guillaume
Managing Director : Patrick Clymans
CD : Koenraad Lefever
CD : Dries de Wilde
Creation : Arnaud Bailly
Creation : Karel De Mulder
Strategic Director : Piet Wulleman
Account Team : Florien Vanderperren, Dorien Van Antwerpen
Designer : Laurent Lejeune
DTP : Bart Janvier
Digital Producer : Bart Callaerts
Production Company : Geronimo & Prodigious
Director : Jan Boon
Post-Production Company : Geronimo
Illustrator : Timo Meyer
Production Manager : Christ Lannoy
Public/Influencer Relation : Kathy Van Looy
Media : Maxus

Duval Guillaume bedacht een eerste grootscheepse activering voor Air France. Die moet ‘Air&Rail’ promoten, een product dat de wachttijd bij de check-in moet beperken.

In oktober meldde Duval Guillaume de winst van het budget van Air France voor een reeks activeringscampagnes in België. Doelstelling van de luchtvaartmaatschappij: nieuwe reizigers rekruteren in onze contreien.
 
Dat wil ze doen via de belofte van meer gemoedsrust en aanzienlijk meer tijd, meer bepaald voor reizigers die moeite hebben om afscheid te nemen van hun geliefden. Dankzij ‘Air&Rail’ hoef je geen twee tot drie uur op voorhand meer in de luchthaven te zijn. En vooral hoef je het niet meer te doen met de traditionele ‘Kiss & Ride’ zones op de luchthaven, waar iedereen zich altijd moet haasten. Wie vanuit Brussel met Air France vertrekt, neemt zijn vliegtuig bij wijze van spreken in het station, waar de bagage geregistreerd wordt en rechtstreeks naar de bestemming verzonden.
 
Koenraad Lefever, CD van Duval Guillaume: “Met Air France reizen is dus makkelijk en aangenaam. Om dat idee te promoten, bedachten we de ‘French Kiss & Ride’ campagne, met een zone in de ondergrondse parking van het station waar je kunt parkeren en zo uitgebreid afscheid nemen als je zelf wilt, in tegenstelling tot de gewone ‘Kiss&Ride’ zones, waar je amper twee minuten krijgt". Om je afscheid nog memorabeler te maken, werd een speciale plek geïnstalleerd in het station. Je afscheid werd er gefilmd, je kreeg het filmpje als souvenir of om te delen op sociale media.”
 
Om en rond het station Brussel-Zuid werden ook tal van posters en digitale banners voorzien die je de weg naar de French Kiss & Ride wezen. Influencers en reisbloggers werden uitgenodigd om foto’s en filmpjes te delen met hun volgers. 

JOBS
INTERVIEW

Karl Gilis (AGConsult): Facebook balanceert op randje van ethisch aanvaardbaar digital persuasion design

Karl Gilis (AGConsult): Facebook balanceert op randje van ethisch aanvaardbaar digital persuasion designDOSSIER  B2B Awards 2017: de laureaten  


De vierde editie van de B2B Awards heeft haar verdict bekendgemaakt. De Press en Communication-jury’s die werden voorgezeten door Alex Thoré (Proximus), reikten vier prijzen uit in de eerste...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx Awards 2017: de gouden campagnes   


Voor de vijfde keer in zes jaar tijd won TBWA de titel van Agency of the Year op de Mixx Awards van BAM. Het bureau haalt drie prijzen binnen met Telenet dat op zijn beurt de titel van Advertiser...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


De ambities van Kickstarter: bouwen aan een creatievere wereld  


Als crowdfunding platform dat sinds twee jaar actief is in België, mobiliseerde Kickstarter sinds zijn oprichting in 2009 bijna dertien miljoen mensen samen. Die legden 3,2 miljard dollar op...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier