SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?



Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

FamousGrey/Missing Children Europe: "ReMumber"

Woensdag 6 Juli 2016


FamousGrey/Missing Children Europe:
Assets :
'Remumber. The app that teaches your kid to remember your phone number.' website
Credits :
Client : Missing Children Europe
Contacts : Delphine Moralis, Gail Rego
Agency : FamousGrey
CD : Katrien Bottez
CD : Laurent Dochy
Creation : Diederik Jeangout
Project Leader : Lore Debulpaep
Digital Project Leader : Bart De Bock
Strategy : Joris Joosten
Development App : MediaMonks
Development Website : Kevin Peters, David Viaene
Design : Ken Wuytack
PR Managers : Anne-Cécile Collignon, Karima Ghozzi, Liedewij Verbiest
RTV-Producer : Tuyen Pham, Loes Fierens
Film Production Company : Czar
Director : Toon Aerts
Executive Producer : Eurydice Gysel
Producer : Jelle Robbeets
Post-Producer : Bieke De Keersmaecker
Soundstudio : Raygun
Composer : Peter Baert

Missing Children Europe en Famous lanceren 'Remumber', een app waarmee kinderen hun ouders kunnen helpen terugvinden door de ontgrendelcode van hun smartphone en tablet te vervangen door hun telefoonnummer.

Zeer weinig kinderen kennen vandaag nog het telefoonnummer van hun ouders uit het hoofd. Een combinatie van tien cijfers dat hen nochtans het leven kan redden als ze in een noodsituatie verkeren. Om kinderen en volwassenen te sensibiliseren, lanceert Missing Children Europe samen met Famous, en in samenwerking met MediaMonks, de app 'Remumber': een mobiele app die kinderen helpt het telefoonnummer van hun ouders te onthouden door een eenvoudige en alledaagse handeling.

Delphine Moralis, Secretaris-generaal van Missing Children Europe: “Met de Remumber app willen we de aandacht van de ouders vestigen op de veiligheid van hun kinderen en op het voorkomen van dergelijke situaties. Het telefoonnummer van de ouders uit het hoofd kennen, helpt bij de veiligheid van een kind dat zijn ouders uit het oog verliest. Het kind heeft de mogelijkheid zichzelf uit een noodsituatie te redden door zijn ouders te contacteren en hen te laten weten waar het zich bevindt. Met de zomervakantie in aantocht vinden we het belangrijk gezinnen te sensibiliseren: reizen naar het buitenland, uitstapjes naar drukbezochte plaatsen,... de kans dat een kind verloren loopt, is groot. Het is dus belangrijk hen te voorzien van de nodige tools om zo goed mogelijk te handelen in dat soort situaties. De installatie van de app is het ideale moment om samen met je kind het thema veiligheid te bespreken en van de gelegenheid gebruik te maken om een aantal regels op te stellen, zeker nu de vakantie nadert.”

”De nieuwe generatie is connected en mobiel”, vult Laurent Dochy, Creatief Directeur bij Famous, aan. “Daar is geen twijfel meer over. De overgrote meerderheid gebruikt regelmatig mobiele apparaten die beveiligd zijn met een code die ze uit het hoofd kennen, maar verder zinloos is. Met de app Remumber maken we van deze dagelijkse praktijk iets nuttigs dat kinderen in gevaar kan redden.”

Het principe is eenvoudig: de iOS app doet dienst als ontgrendelcode van smartphone of tablet. Zodra de app is geïnstalleerd, dient men alleen nog maar het telefoonnummer in te stellen dat onthouden moet worden en het apparaat te vergrendelen met Remumber. Het memoriseren gebeurt geleidelijk: de eerste vier cijfers moeten van buiten worden geleerd en de volgende cijfers worden vervolgens stap voor stap aangeleerd. Zo staat Remumber kinderen bij als ze moeilijkheden ondervinden om zich het nummer te herinneren. Eens het kind erin geslaagd is om de gehele code van buiten te leren, worden de ouders hiervan via e-mail op de hoogte gebracht. De ouders kunnen vervolgens een nieuw te onthouden telefoonnummer instellen, het oorspronkelijke nummer behouden of de app verwijderen.

We vermelden nog dat in totaal 15 Europese landen zich aansluiten bij dit initiatief: naast België wordt de app gelanceerd in Portugal, Italië, Tsjechië, Servië, Estland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Griekenland, Cyprus, Albanië, Ierland, Hongarije en Roemenië. Remumber is uiteraard ook wereldwijd beschikbaar. Alle ouders kunnen de app downloaden op hun persoonlijke apparaat of de gezinstablet. 

JOBS




INTERVIEW

Meet & Read @ UBA Trends Day: Matthew Banks (Oracle)

Meet & Read @ UBA Trends Day: Matthew Banks (Oracle)



DOSSIER  



Wim Vermeulen (Dentsu Aegis Network): "We zijn toe aan een herziening van het marketingvak"  


Wim Vermeulen schreef met ‘Marketing voor de Mad Men van morgen’ een uitermate bevattelijk en actueel boek over hoe marketeers hun merk in de markt moeten zetten in een postdigitale wereld met een...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Merit Awards 2018: de laureaten


Dit jaar bestond de jury van de Merit Awards naast de redactie van MM uit Isabelle Peeters (BBDO), Madeleine Leclercq (Tramway 21), Davy Caluwaerts (Zenith), Gregory Ginterdaele (DDB) en...


en savoir plus


Toen Volkswagen in Duitsland zijn mediabureau verving door een AI-platform


Twee jaar geleden vertrouwde Volkswagen zijn digitale mediabudget toe aan het Deense mediabureau Blackwood Seven ten nadele van MediaCom. Geen groot nieuws, ware het niet dat Blackwood Seven dat...


en savoir plus