SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close
ARCHIEF

Famous plant een stamboom voor Ketnet

Woensdag 4 November 2015


Famous plant een stamboom voor Ketnet
Assets :
'Het Stambos' video demo website print
Credits :
Client : Ketnet
Contacts : Els Lagrou, Fran Devriese, Maarten Janssen, Griet Verbruggen
Agency : FamousGrey
CD : Katrien Bottez
CD : Laurent Dochy
Creation : Jolien Elegeert
Creation : Luc Shih
Development : Thomas Mattheussen, Kevin Peters
Design : Laurens Groven
Illustrations : Mark Borgions
Business Director : Mieke Van de Gehuchte
Brand Manager : Charlotte Ghekiere
Digital Project Leader : Bart De Bock
Project Manager : Marie Van Den Einde
Strategic Planners : Joris Joosten, Jonathan Detavernier
Film Production Company : Who Killed Joe?
Producer : David Vermander
Director : Mark Borgions
Post-Production : Thijs Hasselman
Performers : Sarah & Marijn Devalck
Authors : Miguel Wiels, Kurt Burgelman
Production : Peter Gillis, Ronald Vanhuffel
Publishing : Wiels Music bvba, The Top Life bvba, Vrt Music Publishing

‘Het Stambos’ is de tweede campagne van Famous voor Ketnet. Ze vertrekt van een online platform in de vorm van een stamboom waarmee kinderen de generatie van hun grootouders kunnen ontdekken. 

“Ketnet stelt zich tot doel het leven van kinderen te verrijken, hun op een ludieke manier dingen te leren, zodat ze goed kunnen opgroeien”, luidt het bij het beroemde bureau. “Kinderen hebben een bevoorrechte relatie met hun grootouders (65% ziet oma en/of opa minstens een keer per week, nvdr). Weten waar ze vandaan komen en hoe het leven in een andere tijd eruitzag, is dan ook belangrijk voor hun ontwikkeling. Met Het Stambos stelt Ketnet de verschillende generaties in staat naar elkaar toe te groeien en elkaar beter te leren kennen dankzij een jne digitale tool.”

“Om die twee generaties te verenigen bedachten en realiseerden we een digitale stamboom, bestaande uit verschillende takken”, aldus digital creative director van Famous, Laurent Dochy. “Het gaat niet om een klassieke stamboom. Kinderen kunnen hem enkel bouwen met hun oma en/of opa. Zo ontdekt iedereen het universum van de andere, via thema’s als muziek, televisie, eten, enzovoort. We zijn erin geslaagd een interactieve beleving op punt te stellen die een impact heeft in het reële leven van grootouders en kleinkinderen. Dat is wat de tool zo interessant maakt. Het is een mooi voorbeeld van integratie dat aantoont dat de grenzen tussen digital en het echte leven letterlijk kunnen versmelten en dat je als merk slimme en authentieke ideeën kunt bouwen.”

Het platform is sinds maandag online op stambos. ketnet.be, met als voornaamste vertellers wrapster Sarah Mouhamou en acteur Marijn De Valck. De prachtige illustraties zijn het werk van Mark Borgions.

Nog even preciseren dat de campagne verder nog bestaat uit een videoclip, een song, een tv-spot en meerdere advertenties. 

JOBS
INTERVIEW

Laurent Lejeune (Dentsu Aegis Network):

Laurent Lejeune (Dentsu Aegis Network): "Onze groep wil meer dan een mediabureau zijn"DOSSIER  B2B Awards 2017: de laureaten  


De vierde editie van de B2B Awards heeft haar verdict bekendgemaakt. De Press en Communication-jury’s die werden voorgezeten door Alex Thoré (Proximus), reikten vier prijzen uit in de eerste...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


Mixx Awards 2017: de gouden campagnes   


Voor de vijfde keer in zes jaar tijd won TBWA de titel van Agency of the Year op de Mixx Awards van BAM. Het bureau haalt drie prijzen binnen met Telenet dat op zijn beurt de titel van Advertiser...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier


De ambities van Kickstarter: bouwen aan een creatievere wereld  


Als crowdfunding platform dat sinds twee jaar actief is in België, mobiliseerde Kickstarter sinds zijn oprichting in 2009 bijna dertien miljoen mensen samen. Die legden 3,2 miljard dollar op...


en savoir plus
Member only
Connectez-vous Om toegang te krijgen tot dit dossier