SLUITEN


Op zoek naar iets ?

Zoeken

Al een MM-account ?

Inloggen Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?Je wachtwoord versturen
FR NL

Op zoek naar iets ?


GEAVANCEERDE ZOEKOPTIES >

Nog geen lid van MM ?

mm.be is een freemium site. Om toegang te krijgen tot onze betalende inhoud, moet je een account aanmaken en je abonneren op onze producten.
Account aanmaken

Al een MM-account ?

Wachtwoord vergeten ?

Wachtwoord vergeten ?


Je wachtwoord versturen
close

OU

 

200

Media Marketing's finest Afterwork Selection - 19/01/2018

 
 

Omdat het leven meer is dan reclame alleen, stuurt de redactie van Media Marketing je elke vrijdag haar persoonlijke selectie voor een inspirerend weekend.

 

SEE

Le Roman Photo Wie oud genoeg is, herinnert zich ongetwijfeld de fotofeuilletons die wekelijks in het midden van het Rijk Der Vrouwen zaten: beeldverhalen boordevol liefde en romantiek, strikt verboden lectuur voor het jonge grut en daardoor des te fascinerender. Een volwaardig genre dat tot dusver niet al te ernstig genomen werd door kunstkenners. Ten onrechte, want het fenomeen kan ons veel leren over de maatschappelijke verschijnselen als het groeiende belang van massaconsumptie of de rol van de vrouw. In het heerlijke Mucem in Marseille wijden ze nog tot half april een volledige expo aan het gegeven en daar gaan we zo snel mogelijk een weekend voor vrijmaken! 

SEE

Joël Meyerowitz In de Brusselse Kruidtuin hebben ze een goede neus voor puike fotografie. Nog tot 28 januari kun je er gaan kijken naar het werk van Joel Meyerowitz, de in 1938 geboren New-Yorkse fotograaf die als een van de eersten in zijn vak bewust koos voor kleurfilms. Naast straatbeelden specialiseerde hij zich ook in portretten en landschappen. De kunstenaar was de enige fotograaf die toegang kreeg tot de ruïnes van het World Trade Center net na 11 september 2001. De beelden die hij toen vastlegde, vormen een archief van onschatbare waarde en een getuigenis zonder weerga van de geschiedenis van Ground Zero. Naast zijn fotografisch werk heeft hij ook een aantal boeken en films op zijn actief. 

READ

L'homme gribouillé Vorige week verscheen de nieuwste beeldroman van de Franse scenarist Serge Lehman en de getalenteerde Zwitserse tekenaar Frederik Peeters (je wellicht niet onbekend vanwege zijn autobiografische en wondermooie meesterwerk les Pilules Bleues). Met als boodschap dat zelfs het niets zichzelf voelt leven als het een naam krijgt vertelt 'L'Homme Gribouillé' het verhaal van een moeder en een dochter die in een verzopen Parijs op zoek gaan naar een duister familiegeheim. Wist je trouwens dat je het verhaal ook digitaal kunt bestellen? 

DO

Concert La Conserve Op de eerste verdieping van het voormalige Marie-Thumasgebouw in Wilsele ligt La Conserve, een thuishaven voor jazz en geïmproviseerde muziek. Vandaag kun je er gaan luisteren naar een performance van Nate Wooley, Jozef Dumoulin, Ingebrigt Håker Flaten & Teun Verbruggen aan de drums. Verwacht je aan een broeierige akoestische improvisatieset! 

SHOP

Façon Jacmin De zusjes Ségolène en Alexandra Jacmin die eind vorig jaar in de prijzen vielen op de Belgian Fashion Awards, deden dat met hun eigen label 'Façon Jacmin' dat zich specialiseert in denim. Neen, niet de stoere onverslijtbare spijkerbroek, wel een geraffineerdere versie die alle mogelijkheden van deze onverwoestbare stof toont. Hun studio ligt in de Fortstraat in Vorst, maar ze hebben ook een mobiele winkel die er in de loop van het jaar na de winterstop op uittrekt. Deze zaterdag kun je in de studio overigens een workshop over de mogelijkheden van denim in je garderobe gaan volgen. 

DRINK

Moose Winterbar Zin om een feestje te bouwen? Misschien kun je dan gaan après-skiën in de Moose Winterbar in Hasselt (die overigens ook een skihut in Antwerpen heeft staan). Aan alle clichés is gedacht, van de meezingers tot en met de bediening in dirndl en lederhosen. Als je door de halve liters behoefte aan wat vastere kost heb gekregen, kun je hier overigens ook een hapje eten. Nog tot 16 februari en dan is het de hoogste tijd om aan de lente te denken! 

EAT

Standard Flexibele pizzaliefhebbers spitsen hierna best even hun oren. Op de hippe Pakt-site in Antwerpen opende nog niet zo lang geleden Standard zijn deuren. Op het menu aldaar staan Italiaanse zuurdesempizza's met ongewoon beleg (wat dacht je van warmoes en boerenkool?), biologische huisgemaakte slaatjes (met groenten gekweekt op het dak) en een paar desserts voor de zoetekauwen onder ons. Het restaurant is ondergebracht in een voormalig pakhuis met veel ruwe materialen, met de steenoven als grote blikvanger. Wist je trouwens dat ze hier elke dag om 17u een aperetivo met bijhorende hapjes serveren? En dat je op gezette tijden workshops kunt volgen om de kneepjes van geslaagd zuurdesemdeeg kunt leren! 

TRAVEL

Gladstone's Library Doorgewinterde lezers fantaseren misschien wel over hoe het zou zijn om tussen de boeken te slapen. Hun kunnen we de Gladstone's Library aanraden, een perfecte oase van rust en vrede te midden van een indrukwekkende bibliotheek boordevol leesvoer (in totaal herbergen de rekken zo'n 150.000 stuks). Bezoekers verblijven in een van de 26 comfortabele slaapkamers en hebben van 9 u 's morgens tot 10 uur 's avonds toegang tot de leeszalen. De boeken mogen overigens ook me naar de kamers. Ook om de innerlijke mens te versterken hoef je de bibliotheek niet uit: in de bistro die heel toepasselijk Food for Thought werd gedoopt, wordt ontbijt, lunch en avondeten geserveerd. Alsof dat nog niet volstaat, ligt deze bijzondere plek in een erg mooie omgeving, niet ver van de bekende stad Chester en bij het pittoreske dorpje Hawarden, in het noorden van Wales. Een aanrader als je echt even helemaal van deze wereld wilt zijn!